postanowiłem nareszcie pochwalić się moją Alfą. Auto posiadam już od 3 miesięcy, ale dopiero zaczyna wyglądać tak jak powinna
Jest to model z silnikiem 1.4 boxer, z 1995 roku.
Przy aucie zostało zrobione:
-naprawa karoserii: wymiana prawych drzwi, przedniego zderzaka, grilla
-lakierowanie całego auta+ lusterka i klamki
-nowe emblematy Alfa Romeo+ koniczynki, zdjęte oznaczenia modelu
-nakładki na progi+ lotka na klapie Zender
-tłumik Ulter
-nowe klocki hamulcowe, tarcze, przewody (przód i tył)
-wymiana rozrządu,świec, wszystkich filtrów, pasków,płynów w silniku, -wyczyszczona przepustnica
-felgi od modelu Qv+ renowacja
-całe wnętrze przełożone z modelu Qv
-migacze wymienione na białe
-wymiana wahaczy i końcówek drążka kierowniczego
-zabezpieczenie podwozia przed korozją
Zapraszam do oglądania zdjęć i komentowania
Pozdrawiam, Numis.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS 16V
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-10-02, 17:07
Włożyłeś w to kupę wysiłku, ale jak dla mnie warto było. Masz teraz piękną Włoszkę
Gratulacje!
Moja Bella idzie na kosmetykę lakierniczą w przyszłym tygodniu
_________________ Pozdrówki
Przemek_Docent
Alfa - there's no better way to drive i ani troche mniej
Naprawdę pięknie odżyła gratulacje, ja zmienił bym jej jeszcze tą podkładkę od grilla na nowszą z modelu od 1998r jest taka bardziej opływowa. Obrazek
Masz rację, też mi ta podkładka nie pasuje, ale wydaje mi się że trzeba by było zmienić jednocześnie zderzak na wersję z modelu po liftingu, a nie mogę takiego znaleźć w rozsądnej cenie
Autko wygląda o niebo lepiej, pasowały by Ci jeszcze halogeny przeciwmgielne, do tych zderzaków są niedrogie a autko wyglądałoby jeszcze lepiej, wrzuć jeszcze jakieś fotki wnętrza Alfy
Hm... Taki mały minus znalazłem... Szkoda ,ze zdecydowałeś sie na pomalowanie całych zderzaków i nie zostawiłeś tego czarnego paska. To jest moja drobna uwaga. Jestem pedantyczny i nie lubie gdy ktoś poprawia fabryke. Takie moje zboczenie
Za to koniczynka 5+
P.s.
Numis jesteś z Poznania,bo chyba oststnio widziałem podobną przy Garbarach...
Hm... Taki mały minus znalazłem... Szkoda ,ze zdecydowałeś sie na pomalowanie całych zderzaków i nie zostawiłeś tego czarnego paska. To jest moja drobna uwaga. Jestem pedantyczny i nie lubie gdy ktoś poprawia fabryke. Takie moje zboczenie
Za to koniczynka 5+
P.s.
Numis jesteś z Poznania,bo chyba oststnio widziałem podobną przy Garbarach...
Sam długo się zastanawiałem jak polakierować zderzaki i stwierdziłem w końcu że tak będzie ładniej Może na wiosnę Alfa dostanie zderzaki z modelu po liftingu, ale na razie będzie tak jak jest
Jestem z Jeleniej Góry, także na pewno mnie nie widziałeś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum