Witam
Przedstawiam Wam moją nową Włoszkę. Jest to piękny czarny dieselek 2.4JTD z 2001 roku. Ma najechane niespełna 130 tys km !!! autentyczny przebieg !!! Jest to prawdopodobnie wersja sport pack ale głowy nie dam bo jeszcze zbytnio nie wnikałem w tę kwestię. Szukałem w każdym razie auta zadbanego, w sedanie, z czarnymi zegarami i skórą, bezwypadkowego, od pewnej osoby - i znalazłem
Auto daje wiele przyjemności z jazdy - bardzo dobrze trzyma sie drogi - jest wystarczająco dynamiczne a zarazem ekonomiczne jak na taką pojemność !!!
W chwili zakupu (29.03.2008) tak wygladała :
jak na razie to ciesze się jazdą moja piękna alfą !!! dodatkowo super bonusem przy zakupie auta był sprzęt grający zamontowany w firmie car audio - daje naprawdę rewelacyjną jakość dźwięku:
jednostka centralna:
JVC AVX33
głośniki przód i tył:
BLAUPUNKT GT
wzmacniacz 5-kanałowy
PHONOCAR PH 545
skrzynia basowa:
PHONOCAR THUNDER
Zakres planowanych zmian i modyfikacji auta:
- delikatne przyciemnienie szyb
- nowe opony letnie na 16' alusach Alfa Speedline
- polerka lakieru - auto myte na szczotkach
- xenon HID - H7R 8000k
- kierunki boczne clear black
- usuniecie haka
- olej silnikowy Valvoline MaxLife Diesel 10W40
- listwy chrom przy szybach bocznych - juz zamontowane
- przeróbka grilla
- w ostateczności tylne lampy lexus black ( autodelta design)
- chromowana końcówka wydechu ( taka jak oryginalna tylko pochromowana )
- wygłuszenie drzwi matami APP ( doświadczenie nabyte przy wygłuszaniu kappy )
- mozliwa rozbudowa audio o monitor 7-10 cali zabudowany na środku kokpitu w miejscu nawiewu - funkcja nawiewu pozostaje !!!
- czujniki cofania
plany sa spore ale czy uda mi sie je zrealizować ??? zobaczymy
Mam nadzieję że podoba sie moja czarna bella a z biegiem czasu uznacie że staje sie coraz piękniejszą Poprzednie auto doprowadziłem do stanu wręcz fabrycznego - cały post na LKP:
Lancia Kappa 3.0 V6 norbiwolow
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania mojego autka
dziękuje bardzo za miłe przyjęcie mojego autka
a auta zawsze dbałem i o to auto zadbam - bo kto dba ten ma
super uczucie jak lecę moją bella jak się ludzie oglądają - silnik superowy - uwielbiam ten gwizd turbiny
zakręty dla tego auta bajka !!!! silnik wg mnie wcale nie za ciężki - auto dobrze wyważone
czysta przyjemność jazdy dieslem !!!
Ostatnio zmieniony przez norbiwolow 2008-08-26, 11:13, w całości zmieniany 1 raz
dziś przeglądałem dokumenty niemieckie i znalazłem jakąś instrukcję oraz gwarancję z 2002 roku na jakąś usługę dokonaną przez firmę G-TECH - czy to mógł być jakiś chip tuning ?? ewentualnie mogę fotki zapodać bo z niemieckiego to jestem noga
a oto najświeższe fotki z dzisiejszej szybkiej sesji zdjęciowej
zaznaczam że jestem fotoamatorem
i jak Wam sie widzi ?????
Ostatnio zmieniony przez norbiwolow 2008-04-13, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Moim skromnym zdaniem lepiej się prezentowała zaraz po zakupie. Brak kołpaków raczej nie dodaje jej uroku. Chromowane listewki to rzecz gustu, mi jednak kojarzą się z VW.
_________________ '98 AR 156 1.9 JTD Progression
Girgio Chiaro metalic
kołpaki poszły do garażu bo były 3 sztuki i to mnie trochę irytowało zresztą na dniach zakładam alusy. Co do listew to tak jak piszesz gust gustowi nie równy - nie wiem tylko czemu od razu z vw ??? moja ex włoszka - Kappa tez miała wokół szyb chromy
nie wiem tylko czemu od razu z vw ??? moja ex włoszka - Kappa tez miała wokół szyb chromy
Pewnie kojarzy mi się dlatego że takimi listewkami(sprzedawanymi na metry:)) najczęściej poobklejane są starsze modele vw, audi. Uważam że 156 ma odpowiednią(nie za dużą i nie za małą) ilość chromu w serii (scudetto i klamki).
_________________ '98 AR 156 1.9 JTD Progression
Girgio Chiaro metalic
No super. Czekam na zdjęcia z letnim ogumieniem
Jeśli chodzi o listewki chromowane: to jakieś dedykowane do modelu, czy może inwencja własna?
Pozdrawiam.
- Rafał
czy jest ktoś w stanie napisać mi o co chodzi w tych dokumentach
Z dokumentu ze zdjecia nr.1 -2 wynika, ze masz Chip w swojej belli
Dokument ze zdjecia 3-4 to dokument, oswiadczajacy, ze masz zwiekszona moc w alfie i potrzebny jest on po to zeby wpisac go w niemiecki dowod rejestracyjny pojazdu.
Ostatnie dwa zdjecia to wyniki spalin (Abgasuntersuchung). Takie wyniki trzeba robic co dwa lata w niemczech, zeby otrzymac np. plakietke na tablice rejestracyjna. Ale to dla Ciebie nieistotne bo Alfa mieszka juz w Polsce
185 kucy to już kawał mocy - no i ten moment obrotowy 395Nm
Sylwia a powiedz na jakim rozmiarze toczy się ta Twoja czarna piękność ??? bo ja szukałem 205/55/16 a znalazłem okazje ale 215/55/16 i nie wiem czy nie za szerokie będą chyba dokupię nowe 205 i założę do przodu a na tył wsadzę te 215
na zimówkach 195 przy tym czipie 1000 km w trybie mieszanym robiłem za 250 złotych - v-power diesel - wyszła średnia 5,7l/100km tak wiec super spalanie !!!! ciekaw jestem o ile wzrośnie na szerszych 16'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum