Niebawem minie rok od zakupu mojej Alfy więc postanowiłem, że podzielę się paroma fotkami .
Kilka słów o Belli. Boxerek 1,6 103KM, pełna opcja bez skóry czyli wszystkie gadżety elektryczne, klimatyzacja, ABS, dwie poduchy, ect. Wyprodukowana na początku 1995 r. Auto ma już zrobione 224 tyś. Sprowadzone od Niemców w 2005 r. jestem drugim właścicielem w Polsce.
Zaraz po zakupie okazało się, że trzeba robić skrzynię biegów, szumiało łożysko, oczywiście od razu wymieniłem też sprzęgło. Później to już tylko drobiazgi: czujnik ABS, czyszczenie przepustnicy i taka drobnica plus normalna eksploatacja.
Początkowo jeździłem na 16'' felgach z oponami 205/45 (przód) i 215/40(tył) ale ze względu na komfort (polskie drogi ) zmieniłem na standardowe 14''. Bella straciła trochę uroku ale za to poprawił się komfort. W planach są jednak 15'' alu może to będzie dobry kompromis między wyglądem a komfortem
Z upiekszaczy chciałbym dla dodania rasowego wyglądu dodać na błotniki znaczki Alfa Corse więcej zmieniać nie będę.
_________________ FORZA ITALIA !
Ostatnio zmieniony przez currahee 2008-06-24, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo ładna i dopieszczona bella .Szkoda iż zrezygnowałeś z felg 16" bo na nich wyglądała super,ale rozumiem Twoją decyzję i nie mam nic przeciwko.Pozdrawiam.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
Wygląda jak by z salonu dopiero wyjechała ,świetna Bella troszkę szkoda tych 16' ale wiadomo ,śliczny egzemplarz gratuluje aż przyjemnie oglądać takie fotki czyściutka zadbana super
Pozdrawiam
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Super laleczka - co do feli - mam 17tki i bolesnie odczuwam kazdy drobny kamyczek nie wspominajac o wiekszych dziurach ;/ zastanawiam sie nad powrotem do standardu - aczkolwiek niechetnie ale moj kregoslup jest wart wszystkich pieniedzy swiata. Twoja lalka zadbana jak malo ktora - widac wklad pracy i serce
_________________ P I E K I E L N I C A
ladna dziewczynka,tylko pogratulowac...a felgi...czasem trzeba pojsc na kompromis...ja od poczatku mam 15 ale nie zamierzam zmieniac bo tak wygodnie sie jezdzi i miekko ze to wszystko rekompensuje,zreszta to alusy oryginalne alfy wiec nie mam sie co wstydzic...pozdrawiam
_________________ bija22 i Alfa156 V6
są powody do mrruczenia
Super Alfka! Świetne Alu... mnie sie tęskni za boxerkiem bo 4 miesiące temu sprzedałem swoja 145 ale to tylko dlatego ze chciałem coś większego i oczywiście jest nią 156 , bo tak to bym w życiu jej nie sprzedał! bo to Super autko!
Pozdrawiam!
_________________ Teraz AR 156 1.6 TS
Kiedyś AR 145 1.6 Bx
Codo felg. Poszukaj oryginalnych 15" z pakietu sportowego. Na 145/146 wyglądają rewelacyjnie, do tego opony: 195/55/15 i jest lux: http://moto.allegro.pl/it...aluminiowe.html
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. samochód masz super!
Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,6 Boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-06-26, 17:14
Mnie się bardzo podobają takie jak pokazał alces1 (czyli takie jak masz Ty Tiga ) ale nad Speedline też się zastanawiałem aby zachować oryginalny charakter Boxera .
Piękna:) Identyczny kolor jak moja, ten sam silnik. Ideał. Opcja z felgami bardzo racjonalna, stan dróg robi swoje. Ja mam tak samo w tej chwili 14 cali i niebawem wsiadam na 15 speedline. Fajnie jakbyś dał znać jaki masz wydech. Pozdro szerokości...
Ostatnio zmieniony przez Masterpolo 2008-06-26, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,6 Boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-06-26, 22:37
Masterpolo, co do wydechu to nie wiem. Jest standard z chyba zmienionym końcowym. Nawet nie wiem czy ten tłumik/końcówka został założony w Niemczech czy już w Polsce. Grunt, że dzwięk nie jest zmieniony i zwłaszcza "na zewnątrz" robi świetne wrażenie
Masterpolo, co do wydechu to nie wiem. Jest standard z chyba zmienionym końcowym. Nawet nie wiem czy ten tłumik/końcówka został założony w Niemczech czy już w Polsce. Grunt, że dzwięk nie jest zmieniony i zwłaszcza "na zewnątrz" robi świetne wrażenie
Dlatego pytam Ja wczoraj pierwszy raz patrzyłem i posłuchałem sobie z zewnątrz jak moja Alfa sobie śmiga... bezcenne. Doszedłem do wniosku że na oryginalnym wydechu też daje rade. Kolega, który jechał zaproponował mi filtr stożkowy dla jeszcze większej mocy.
piekna alficzka duzo sie starales nad nia mam bardzo podobny egzemplarz kolor verde caraibi troszke jasniejszy rozwaz felgi 15 wielkiej tragedii z nimi nie ma a jak jakies wieksze dziury sa to trzeba wolniej jechac i tyle ja mam 15 i mysle ze to jest bardzo opcjonalny rozmiar do tego cudenka pzdr i szerokosci
_________________ z alfa jest jak z kobieta... i to lubie;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum