Wysłany: 2006-02-11, 15:42 Lusterko zewnwetrzne w 155
witam
otóz korzystając z wolnego czasu jaki jest po sesji zimowej, postanowiłem w dniu dzisiejszym przymocowac wkoncu prawe lusterko, poniewaz miałem luzne a wczesniej nie mialem czasu sie za to zabrac... okazało sie ze pękł ten odlew co trzyma całe lusterko na 3 wkrętach.. no i zabrałem sie za klejenie.. pojechałem kupic szpachlówke, dałem porządnie wkoło tego wszystkiego i teraz lusterko jest cacy..
lecz ułamany odlew nie jest głowną przyczyną całego zamieszania
kiedys przeglądając stronki zauwazylem i to nie wiem czy kazdy wie ze lusterka w 155 skadają sie w dosc ciekawy sposob, a mianowicie poprzez obrot do gory.. no to sobie mysle u mnie zadne sie tak nie składa i ciekawe dlaczego
postanowilem zdjąc delikatnie tą plastikowa obudowe w kolorze nadwozia i tu moim oczom ukazała sie sruba na klucz 19.. po chwili mialem juz w rekach owy klucz i odkrecając zaczeło sie cos ruszac
dałem smaru pomiedzy obie czesci i od dzis jestem posiadaczem lusterek ktore sie składają nienagannie i ktore bedą zwracac uwage przechodniow
a jak jest u was?? tez sie skladają?? czy tylko ja bylem taki zacofany
Dobry temat bo ja u siebie mam problem z lusterkami. Tak jakby nie chciały się składac, ale z drugiej strony już kilka razy zdarzyło się, że jakiś przechodzień złożył mi lusterko. Jak ja staram się je złożyc to nie da rady, a nie chcę tak bardzo na siłę bo boję się, że coś mogę urwac
_________________ "(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
no lepiej to zrob zeby sie skladalo bo np uzywane lusterko do 155 to wydatek rzędu 200-250zł oczywiscie elektryczne, bo chyba tylko takie były...
jutro sie zabieram za rozrusznik, a po jutrze za drugie lusterko bo mi ani nie działa ani sie nie składa
czesc. w 155 sa lusterka sterowane recznie (sam mam takie) ale sa dosyc trudno dostepne a za elektryczne gosc powiedzial mi 150zl. (oczywiscie uzywane)
Ostatnio kupowałem lusterko prawe do AR155, elektryczne i podgrzewane za 100 PLN. Szrot BEBES między Dębicą a Ropczycami. Dokładny adres jest w którymś z poprzednich moich postów. Z tego co wiem to jeszcze lewe zostało. Pozdrawiam
na jakis szrotach u pana henia to mozna sporo taniej wyrwac, ja jeszcze nigdy u siebie zadnej alfy nei widzialem.. bo w necie neistety takie gadzety juz drogie są
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.8 TS
Wysłany: 2006-05-18, 22:00
A u mnie lusterka nie są lakierowane w kolorze nadwozia tylko jest to czarny plastik. I ten plastik zaczyna mi miejscami odchodzić, jak sie usunie wierzchnią warstwę widać taki "białawy proszek" jak stare utlenione aluminium, ale to przecież nie jest malowane aluminium tylko plastik. Nie wiem jak to naprawić, pozostaje tylko "nabyć drogą zakupu" nowe lusterko, chyba, że macie na to jakiś sposób
_________________ Pozdrawiam
Jarek
Bielsko-B
AR 156 Blue Cosmo Metalic
Hmmm... Może spróbuj się wybrać do znajomego lakiernika i on coś na to poradzi... np. pomaluje obie obudowy lusterka, albo poszukaj na szrotach urwanego, pękniętego lusterka, w którym jest dobra obudowa... zawsze taniej kupisz uszkodzone lusterko. Pozdrawiam
[ Dodano: 2006-05-19, 09:54 ]
Jak byś potrzebował jakichś częsci do AR155 to spróbuj zadzwonić do BEBESA, mieli taką Alfę na części, zresztą wożą dużo "anglików", a i ceny mają całkiem przystępne, chociaż z właścicelem nie ma możliwości targowania się, po prostu on mówi cenę i nie ma od niej odwołania, najwyżej CI powie, ze zawsze możesz iść gdzie indziej. Ale ceny niektórych części są OK. Sam przykład mojego lusterka, gdzie indziej musiał bym dać a nie od 200 do 250 PLN. Pozdrawiam.
P.S. To jest chyba jeden z większych szrotów na podkarpaciu.
qrde a ja znalazlam mezowi lusterko oryginalne za 60 zl ale tak sie decydowal ze nie kupil i dalej nie mamy.Dobrze chociaz ze jak znalazlam kolektor aluminiowy za 150 to zdecydowal sie kupic bo pewnie do dzis bysmy nie jezdzili
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum