Rozpinamy dwie opaski zaciskowe na przepływomierzu (miedzy filtrem powietrza a przepustnica )
Odpinamy kostkę
Wyjmujemy przepływomierz - proszę zwrócić uwagę jak jest zamontowany - jest na nim strzałka z napisem FLOW
Wykręcamy dwie śrubki torx
Wyciągamy wkład przepływomierza - należy zwrócić uwagę jak jest zamontowany żeby nie pomylić stron - nie wiem jak jest w innych przepływkach ale moją można włożyć tylko w jeden sposób , inaczej nie pasuje
Czyścimy wewnątrz obudowę przepływki
Następnie maczając pędzelek w benzynie ekstrakcyjnej przemywamy wkład przepływomierza w następujących miejscach
Ja przez te otworki przelałem jeszcze dla pewności trochę benzyny tak żeby wypłynęła druga stroną
Do tego typu czyności lepiej nie używać benzyn czy rozpuszczalników a specjalne preparaty najlepiej w spayu np. do czyszczenia przepustnic lub rezystorów regulowanych ( sklepy z elektroniką) - te preparaty odparowują w 100% nie pozostawiając po sobie niczego. Zarówno benzyna ( nawet ekstrakcyjna) jak i nitro pozostawiają po sobię trochę związków które nie koniecznie dobrze wpływają na takie coś jak płytka grzejna czujnika przepływu powietrza. Po zabiegu mycia najlepiej wysuszyć sprężonaym powietrzem ale max 0,5 bara więcej może uszkodzić przepływkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum