Na pewno większość z was słyszała o tym środku który pomaga usunąć wodę z szyby czołowej bez użycia wycieraczek. Jakoś nigdy nie mogłem się do tego przekonać , ale jednak postanowiłem spróbować . Zakupiłem ów produkt i zgodnie z instrukcją nałożyłem go na szybę czołową i przednie boczne. Już po tej operacji postanowiłem że umyje samochód i ku mojemu zdziwieniu podczas spłukiwania, woda ładnie spływała strumieniami . Ale co z małymi kropelkami wody które pozostały na szybie Z nimi aquacontrol też sobie radzi bez problemu , tylko jeszcze do tego potrzebny jest pęd powietrza. Więc wsiadłem w alfke i krótka rundka, już przy prędkości 60 km/h, małe kropelki delikatnie zaczynają się zsuwać i łączyć w większe które szybciutko znikają z pola widzenia kierowcy, więc po dłuższej chwili mamy czystą szybę bez użycia wycieraczek . Myślę że produkt jest godny polecenia, jak ktoś chce mogę opisać jak się tą powłokę nakłada, ale myślę że nie ma sensu bo wszystko jest ładnie opisane w instrukcji dołączonej do produktu.
Pozdrawiam.
sam nie sprawdzałem tego wynalazku ale koledze w zeszłym roku w temprze po uzytkowaniu takiego preparatu pękła przednia szyba na całej szerokosci , na wys. wycieraczek.
w nocy chwycił mróz - i rano jak zwykle wsiadł do autka i, zapalił i po minucie usłyszał trzask!!!
Może zbieg okolicznosci ale on twierdzi ze to przez ten srodek- choc wczesniej mówił ze to rewelka!!!
_________________ ALFA 164 Q4 V832V FERRARI- JUŻ SIE SKŁADA
no nie do konca radek masz racje, niektore z tych srodkow opieraja sie na technice nano wiec wnikaja gleboko w strukture szyby a szyby z alf znane sa z tego ,ze sa dosc miekie i cienkie i do konca nie wiadomo jak to wplywa na wytrzymalosc tejze szyby .nowopowstale warstwy nano mocno sa zwiazane ze soba i jako takie powoduja jakies tam naprezenia wystarczy ,ze maja inna rozszerzalnosc cieplna i moze byc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum