Wysłany: 2007-04-18, 19:58 poszukuje glowicy do 2.0IE
Witam,
Mam 75 która wypieściłem na cacy ale ciagle mam problemy z głowicą - ostatnimi razy okazalo się że jest pęknięta - pojechała na spawanie ale po zamontowaniu okazuje sie ze w dalszym ciągu jest nieszczelna. Wobec czego postanowiłem kupić drugą głowice - ale jest to cholernie niełatwe - mój silnik to 2.0IE (montowany w Alfettach). Macie pomysł gdzie szukać (skutecznie )
pozdrawiam
Krzysztof Klimas
_________________ Krzysztof Klimas
Alfa 75 2.0IE
Alfa 166 2.4JTD
Niestety od 1.8 nie bedzie pasowac bo raz ze średnica tulei wieksza (80 mm dla 1.8 i 84mm dla 2.0) dwa to to że zawory są większe - no moze była by możliwość wstawienia większych gniazd zaworowych ale to trochę za dużo nie wiadomych. Szukam dalej.
pozdrawiam
Krzysztof Klimas
_________________ Krzysztof Klimas
Alfa 75 2.0IE
Alfa 166 2.4JTD
[quote="klimekkk"]Niestety od 1.8 nie bedzie pasowac bo raz ze średnica tulei wieksza (80 mm dla 1.8 i 84mm dla 2.0) dwa to to że zawory są większe - no moze była by możliwość wstawienia większych gniazd zaworowych ale to trochę za dużo nie wiadomych. Szukam dalej.
pozdrawiam
Krzysztof Klimas[/quote]
Krzysiek, to trochę jak szukanie igły. Chyba naprawdę lepiej silnik cały.
Ale, ale... właśnie przyszło mi do głowy. Czy aby Spider IV serii nie miał dokładnie tego samego rozwiązania? Albo 90-tka? Ale to i tak nie wiele pomoże. Znaleźć zezłomowaną sztukę w Polsce graniczy z niemożliwością.
Pod Bielskiem jest człowiek (Włoch) jeżdżący co 3 tygodnie zbierający zamówienia na konkretne rzeczy do włoszczyzny. Intermex? Podał mi na niego kontakt Wiesiek z listy. Może koledzy z Podbeskidzia pomogą.
Spróbuj w Mokrsku (wiele haseł na 75 na Allegro - rzetelny człowiek, to opinia moja i kilku z nas z Poznania) albo Italauto w Gorzowie Wlkp. Jest jeszcze punkt pod Szczecinem punkt specjalizujący się w 75 ale nie znam ani nazwy, ani kontaktu. Nic innego poza eBay nie przychodzi mi do głowy.
_________________ Pozdrawiam,
Włodek z Poznania
AR 75 1.8 carb.'85 rosso Alfa
AR 156 2.5 V6'01 blu cosmo
ex AR 147 1.6 TS 16V'01 blu inca (3 lata)
ex AR 156 1.6 TS 16V'99 azzurro Tazio (1 rok)
IK@R # 1094
www.pyrateam.cuoresportivo.pl www.cuoresportivo.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum