Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[75] Opony letnie
Autor Wiadomość
Pituś
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-21, 19:36   

a Panowie, ktoś z Was jeździ na profilu /50?
da się jeździc choc trochę w z 'komfortem':?:
czy łatwo jest zniszczyc felgę przy tak niskim już profilu :?: :?:
Bo mnie coś kusi :mrgreen:

JacekK 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 75
Silnik: 2.0 TS i Fiat Croma 2.5 TD
Rocznik: 1988
Wysłany: 2008-03-26, 14:51   

Pituś napisał/a:
a Panowie, ktoś z Was jeździ na profilu /50?
da się jeździc choc trochę w z 'komfortem':?:
czy łatwo jest zniszczyc felgę przy tak niskim już profilu :?: :?:
Bo mnie coś kusi :mrgreen:

Co takiego Cie kusi? Bo mnie skusila bezkonkurencyjna cena :mrgreen: , ale to dotyczy tylko rozmiaru 195/50 :wink: .
Na powaznie to chyba nie jest to az taki extreme. Wszystko zalezy jak i gdzie jezdzisz bo dziury tez sa rozne. Ja w kazdym razie mam juz "na koncie" dwie opony i felge. Wpadlem w bardzo plytka dziure z ostrymi krawedziami, jechalem niestety w 5 osob. Na obu oponach zrobily sie jaja, z przodu male, z tylu wielkie i tam tez dostalo sie feldze. Normalnie wydaje mi sie, ze nie ma sie co obawiac, komfort jest na tyle niski, ze zmusza do uwaznej obserwacji drogi i zwalniania przed dziurami, chyba ze tak jak ja zapakujesz z tylu 3 osoby ;// .

Pituś
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-27, 11:24   

JacekK napisał/a:
Na powaznie to chyba nie jest to az taki extreme

no właśnie obawiam się, że to juz lekki 'extreme' bo już przy /60 trzeba zwracac uwagę na dziury (ale chyba przy kazdym trzeba uważac znając 'polskie dziury'..
Kusi mnie przestawinie na 205 wiec konieczny będzie wtedy profil /50 dlatego chce najpierw obwąchac temat nim utopię sporą ilośc złotówek.. :roll:

JacekK 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 75
Silnik: 2.0 TS i Fiat Croma 2.5 TD
Rocznik: 1988
Wysłany: 2008-03-27, 17:20   

Pituś napisał/a:
JacekK napisał/a:
Na powaznie to chyba nie jest to az taki extreme

no właśnie obawiam się, że to juz lekki 'extreme' bo już przy /60 trzeba zwracac uwagę na dziury (ale chyba przy kazdym trzeba uważac znając 'polskie dziury'..
Kusi mnie przestawinie na 205 wiec konieczny będzie wtedy profil /50 dlatego chce najpierw obwąchac temat nim utopię sporą ilośc złotówek.. :roll:

W sumie jesli nie zmieniasz srednicy felgi i srednicy zewnetrznej opony to na jedno wychodzi :wink: .

Ogolnie na moich oponach, uwazam, ze "da sie" jezdzic, ale wiadomo, ze pkt widzenia zalezy od pktu siedzenia. Ja mam dosc nisko ustawiony limiter predkosci na dziurach, wiec i tak jestem przyzwyczajony do zwalniania. Ktos inny z kolei wsiadze do takiej 75tki na 195/50 i juz tak dziur omijal nie bedzie, raz, drugi uszkodzi opone i stwierdzi, ze jak dla niego to jezdzic sie nie da... :wink:

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu