OD jakiegoś roku mam ochotę na jakąś 75 ale jak widzę ten brak części i dziwne przemieszczanie się tych poajzdów z ręki do ręki to chyba wezmę się za renowację jakiejś "posuniętej wiekiem i zużyciem" SPIDERKI.
75 podoba mi się najbardziej. Ma w sobie coś takiego, co mają niektóre kobiety, że ciężko przejść obok nich obojętnie.
Tylko nie wiem co zrobić, kupić "coś" co przypomina 75 z wyglądu za małą kasę, czy wydać więcej i ..... w sumie okaże się że taka sama skarbonka. Ale napewno będzie to jakaś starsza alfa z zamiarem doprowadzenia jej do stanu super.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 3060 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-21, 00:06
Kamil napisał/a:
75 podoba mi się najbardziej. Ma w sobie coś takiego, co mają niektóre kobiety, że ciężko przejść obok nich obojętnie.
Tylko nie wiem co zrobić, kupić "coś" co przypomina 75 z wyglądu za małą kasę, czy wydać więcej i ..... w sumie okaże się że taka sama skarbonka. Ale napewno będzie to jakaś starsza alfa z zamiarem doprowadzenia jej do stanu super.
zdecydowanie kup 75 ale do zakupu zabierz ze sobą człowieka który się na tych modelach zna . Cena nie zawsze odzwierciedla stan auta
Na allegro ostatnio pojawiło się parę 75. Jest już całe 5 sztuk Przy zakupie każdego starszego modelu trzeba sie liczyc z wkładem finansowym. Powoli ten problem dotyka pierwszych 155.
A propos czarnej 75 turbo. Ktoś wie coś wiarygodnego i potwierdzonego na jej temat? Dziwi mnie brak tabliczki znamionowej na przednim pasie. Przecież to 'unikatowa' alfa. Śmierdzi mi to kombinacjami, czyli prawdopodobnie pozostanie sprowadzenie autka zza granicy (jeśli wcześniej się nie zniechęcę:P).
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 3060 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-27, 18:34
bimski napisał/a:
A propos czarnej 75 turbo. Ktoś wie coś wiarygodnego i potwierdzonego na jej temat? Dziwi mnie brak tabliczki znamionowej na przednim pasie. Przecież to 'unikatowa' alfa. Śmierdzi mi to kombinacjami, czyli prawdopodobnie pozostanie sprowadzenie autka zza granicy (jeśli wcześniej się nie zniechęcę:P).
Rozmawiałem z właścicielem tej 75 i ile miał problemów z tym autem . Składak z T.Sa a orginalna buda leży rozbebeszona na Arkuszowej
Rozmawiałem z właścicielem tej 75 i ile miał problemów z tym autem . Składak z T.Sa a orginalna buda leży rozbebeszona na Arkuszowej
Aha. No to już wiem, że się nie zdecyduję. Tak myślałem - nikt mi nie chciał udzielic odpowiedzi. Jak nie pojawi się ciekawa oferta (na turbo) do końca roku, to się poddaję i biorę za bmw.
Andrzeju, daruj sobie swoją niechęć do Arkuszowej...
Wygląda na dość mocno wyeksploatowaną naprawa może byc bardzo kosztowna. Koszt wymiany elementów wału może przekroczyć grubo ponad 1 kzł, zawieszenia skrzynia biegów i silnik V6 to są kolejne tysiące ; ale może warto ??????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum