Witam mam taki malutki problemui jak autko pare dni postoi nie jezdzone to mi akumulator siada jest nowy niema roku byłem kiedys u eletryuka od alarmów i powiedzial mi ze nan do wymiany REGULATOR NAPIECIA czy to moze byc przyczyna ze akumulator mi pada
siwy144 [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-03, 11:07
Regulator napięcia masz w alternatorze i jak odpalasz autko to on Ci ustawia napięcie ładowania aku ale też zobacz czy czasem coś Ci nie ciągnie z aku bieżę się miernik i sprawdza jak będzie dużo to wyciąga się jeden bezpiecznik jak nadal będzie dużo to się wyciąga drugi i tak po kolei aż będzie ok. Jeszcze zobacz jakie masz napięcie podczas uruchomionego silnika i przy zgaszonym.
Jutro sprawdzę w pracy ale u mnie Bosch.Może być parę firm,zaleznie na jaki rynek były przeznaczone.Albo wrzuć foto alternatora od strony regulatora to odpowiem jaki masz.
_________________ JOIN THE DARK SIDE
-------------------------------------
Gentleman na ropie i gazie nie jeździ.
FUCK THE FUEL ECONOMY !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum