Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Serwo hamulca w 164
Autor Wiadomość
Dziev 
Embrion

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: V6 Turbo
Rocznik: 1994
Wysłany: 2006-11-27, 00:17   Serwo hamulca w 164

Witam
Jak pisałem w pierwszym mym poście, jestem szczęśliwym posiadaczem 164 Super V6 Turbo ;) Prawie jestem, autko stoi jeszcze u mego przyjaciela we włoszech - ale to tylko sprawa transportu którego już szukam. Właśnie transportu, autko jest zadbane niesamowicie - właściciel to pedant ;) dlatego uczepiłem się akurat tego egzemplarza. Niestety w samochodzie padło serwo hamulca, zostało wymienione i... Padło drugi raz. Kumpel twierdzi że to mechanik skopał robotę niby coś tam pomylił przy montażu.
I tu moje pytanko, jak (czy) można sprawdzić przyczynę uszkodzenia tego nieszczęsnego serwa. Jak wygląda wymiana, bo koleś tłumaczył mi że mechanik demontował w tym celu silnik (?!) Wdzięczny będę za każdą informację, sam mam praktycznie zerową jeszcze wiedzę o tym modelu samochodu. Wyszukałem tyle że w alfach 164 montowane były różne typy serwa, na fakturze z wymiany pisze "Servo Freno" i nic więcej.

Pozdrawiam Krzycho

JacekK 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 75
Silnik: 2.0 TS i Fiat Croma 2.5 TD
Rocznik: 1988
Wysłany: 2006-11-27, 13:29   Re: Serwo hamulca w 164

Dziev napisał/a:
Witam
Jak pisałem w pierwszym mym poście, jestem szczęśliwym posiadaczem 164 Super V6 Turbo ;) Prawie jestem, autko stoi jeszcze u mego przyjaciela we włoszech - ale to tylko sprawa transportu którego już szukam. Właśnie transportu, autko jest zadbane niesamowicie - właściciel to pedant ;) dlatego uczepiłem się akurat tego egzemplarza. Niestety w samochodzie padło serwo hamulca, zostało wymienione i... Padło drugi raz. Kumpel twierdzi że to mechanik skopał robotę niby coś tam pomylił przy montażu.
I tu moje pytanko, jak (czy) można sprawdzić przyczynę uszkodzenia tego nieszczęsnego serwa. Jak wygląda wymiana, bo koleś tłumaczył mi że mechanik demontował w tym celu silnik (?!) Wdzięczny będę za każdą informację, sam mam praktycznie zerową jeszcze wiedzę o tym modelu samochodu. Wyszukałem tyle że w alfach 164 montowane były różne typy serwa, na fakturze z wymiany pisze "Servo Freno" i nic więcej.

Pozdrawiam Krzycho

Ktory rocznik tej 164 i czy ma abs?

Dziev 
Embrion

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: V6 Turbo
Rocznik: 1994
Wysłany: 2006-11-27, 15:22   

Autko jest z 94 ma ABS.
Ostatnio zmieniony przez Dziev 2006-12-12, 09:15, w całości zmieniany 1 raz  

Bella
Akwizytorka