1 - Sterownik (we wnęce na wodę, naprzeciw nadkola, po środku z tyłu w komorze silnika)
2 - Czujnik ciśnienia ssania (w sterowniku, po środku z tyłu w komorze silnika)
3 - Czujnik położenia wału korbowego GMP (przy kole zamachowym, po środku w komorze silnika)
4 - Zawór odprowadzający opary paliwa do zbiornika (koło nadkola po lewej z przodu w komorze silnika)
5 - Złącze diagnostyczne ( we wnęce, obok sterownika, po środku z tyłu w komorze silnika)
6 - Nastawnik wolnych obrotów (przy kolektorze dolotowym po środku w komorze silnika)
7 - Wtryskiwacz
8 - Wtryskiwacz
9 - Wtryskiwacz
10 - Wtryskiwacz
11 - Sonda Lambda (w przedniej części przewodu z przodu, pod samochodem)
12 - Sterowanie tablicy rozdzielczej
13 - Wzmacniacz sygnału zapłonu (przy cewce zapłonowej, po środku z tyłu w komorze silnika)
14 - Moduł cewki zapłonowej (za kolektorem dolotowym, po środku w komorze silnika)
15 - Czujnik temp. powietrza (w przewodzie dolotowym powietrza, po środku w komorze silnika)
16 - Czujnik temp. chłodziwa (w góry, na prawej głowicy cylindrów, po środku w komorze silnika)
17 - Przekaźnik systemowy ( w skrzynce przekaźnikowej, we wnęce na wodę, po prawej z tyłu w komorze silnika).
18 - Przekaźnik pompy paliwa ( w skrzynce przekaźnikowej, we wnęce na wodę, po prawej z tyłu w komorze silnika).
19 - Pompa paliwa ( w zbiorniku paliwa)
20 - Potencjometr przepustnicy (przy obudowie przepustnicy, po środku w komorze silnika)
21 - Sterowanie klimatyzacji
90 - zasilanie elektryczne
91 - masa
95 - napięcie zasilania włączone
99 - zasilanie elektryczne rozrusznika
Szukacie opisu instalacji do swoich aut?? Napiszcie. Z chęcią pomogę.
Następna ver. będzie dotyczyc 1.7 16V
No to już teraz bede wiedział tylko potrzebuję schematu do czegos takiego.Mam taki dziwny prblem.Na benzynie silnik pracuje mi normalnie do 70 stopni a potem ma tylko wolne obroty i wcale się nie wkręca na wyższe.Jak ostygnie to znowu pracuje do 70 i stop.Co to może byc.Gdzie szukac?Mam zamontowaną instalację LPG moze to coś tam?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum