mam 155 V6 i problem z rolka napinacza hydraulicznego w V6
moja rolka huczy i nie nadaje sie do uzycia , czy ktos ma taka rolke uzywana na sprzedaz , lub co lepiej wie czy jest jakas rolka na rynku ktora mozna uzyc .
Wydaje mi sie że sama rolke można kupic jeszcze w Fiacie. Zerknąłem w Eper i nie pisze aby była niedostępna. Ewentualnie, trzeba by pójśc do sklepu z łożyskami i dopasowac jakieś. Ono chyba jest wprasowywane.
Wydaje mi sie że sama rolke można kupic jeszcze w Fiacie. Zerknąłem w Eper i nie pisze aby była niedostępna. Ewentualnie, trzeba by pójśc do sklepu z łożyskami i dopasowac jakieś. Ono chyba jest wprasowywane.
podobno dopasowac bedzie bardzo trudno bo ono musi byc 2 rzedowe .
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 3060 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-04-07, 09:42
żeby nie można było kupic nowej , ja pod koniec kwietnia bedę wymieniał olej i tę pieprzona rolkę lub cały napinacz i mnie ta szamotanina też czeka . Jaka w mordę dwurzędowa to rolka plastikowa gładka bez rantów
nie kazdy chce rozbierac silnik na czesci , oni generalnie chca w calosci sprzedawac , pozatym kto ci zagwarantuje ze ta rolka bedzie lepsza od mojej a i tak krzycza duze sumy za nie ,
zaraz biore aparat i porobie zdjecia tego calego gowna .
generalnie to jest taka sama rolka jak do mazdy od mazdy
INDEKS: EVR57034 wymiary te same tylko ten srodek u mnie wyglada inaczej niz na tym zdjeciu u mnie wyglada ze byla by wieksza srednica w srodku ,
J1143019 ta to samo wymiary podane sie zgadzaja i ta moja wyglada tak samo tylko ja mam ten srodek jakis bardzo duzy . srednice zew mam 58 szer 30 z wewnetrzna 35 tutaj nie podaja srednic wewnetrznych .
żeby nie można było kupic nowej , ja pod koniec kwietnia bedę wymieniał olej i tę pieprzona rolkę lub cały napinacz i mnie ta szamotanina też czeka . Jaka w mordę dwurzędowa to rolka plastikowa gładka bez rantów
ty masz plastikowa jesli masz napinacz mechniczny mam teraz takiego w domu to jest ten o nr 60588421 , napinac hydrauliczny ma takie lozysko metalowe .
teraz zostalo mi do wyboru albo kupic nowy napinacz mechaniczy albo wsadzac ta uzywke co mam . i mechnik bedzie musial sie zmierzyc z tym bo pierwszy raz bedzie robil cos takiego , m in zaslepienie otworu olejowego,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum