Jestem przed wymiana paskow w sojej Alince, wymieniam komplet (2 paski i dwie rolki napinajace).
Teraz pytanie pierwsze:
Jakiej firmy najlepiej zakupic paski i rolki aby mi yen zestaw wytrzymal 100000 km bez stresu?
I pytanie drugie:
Wiem ze na kole zamachowym jest znak ale jak sie sprawa ma z kolami walkow rozrzadu?
Czyli ogulem jakas instrukcja postepowania przy wymianie paskow i rolek.
Pozdrawiam i czekam na wskazowki.
_________________ Kupie Alfe Romeo 33 4x4 kombi
Praktyka - jest wtedy gdy wszystko dziala, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, ale nic nie dziala.
My laczymy praktyke i teorie - nic nie dziala i nie wiemy dlaczego!
Instrukcja zaleca wymiane co 80 tys km.
Ja zakladalem paski gatesa a rolki SKF.
Co do znakow to ustawiasz kolo zamachowe ze znakiem tylko sie nie pomyl bo sa dwa a jak zdejmiesz obudowe to zobaczysz znaki na kolach rozrzadu nie mozna ich przeoczyc
Ja jak wymieniałem w swojej 33 paski to poszedlem do ASO i tam mi sprzedali dwa paski w cenie 32 złotych Sam Pan z ASO był zdziwiony ze tak tanio. Paski oczywiście zapakowane i oryginalne pudeleczka ze znaczkami Alfy Romeo
Ja jak wymieniałem w swojej 33 paski to poszedlem do ASO i tam mi sprzedali dwa paski w cenie 32 złotych Sam Pan z ASO był zdziwiony ze tak tanio. Paski oczywiście zapakowane i oryginalne pudeleczka ze znaczkami Alfy Romeo
To w ASO jakas promocja musiala byc normalnie ePer podaje ze 62 zl szt.
Paski Gatesa podobno swego czasu lubiały pękac (jak kupowałem rozrząd do swojej byłej alfy powiedziano mi tak w dwóch sklepach), na liście dyskusyjnej Ikara polecono mi rolki SKF i pasek Dayco, taki zestaw też zakupiłem. Poza tym kupując pasek w ASO kupujesz własnie pasek Dayco, który jest dodatkowo zapakowany w pudełko z logiem Alfy Romeo.
Z tymi paskami Gatesa musiało byc trochę prawdy gdyż teraz Gates wypuścił na rynek jakieś dodatkowo wzmocnione paski (kolega niedawno taki kupił).
edit.
przy wymianie rozrządu widziałem, że w mojej Alfie był własnie pasek Gatesa i obydwie rolki SKF, ale nie potrafię Ci powiedziec jak długo taki zestaw może wytrzymac. Jednak ja osobiście wymieniałbym rozrząd maksymalnie co 70tys zł.
_________________ "(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
Ostatnio zmieniony przez Piotr 2006-09-05, 05:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum