Wczoraj wieczorem zamykalem szybke od strony kierowcy i chyba troche za dlugo nacisnalem przycisk zamykania - efekt takie ze sie zamknela ale ani drgnie teraz (nie otwiera nie zamyka), czyzbym spalil silnik w drzwiach, moze ktos rozbieral tapicerke drzwi?
Chcialbym sie dowiedziec gdzie sa zaczepy zeby nic nie popsuc. Moze ktos wie czy sa tam wylaczniki krancowe co uniemozliwiaja prace silniczka poza zakresem zasiegu szyby (mnie sie wydaje ze ich zapomnieli zastosowac...) albo jakis termik zabezpieczajacy uklad.
Dla uwagi druga szyba dziala, ale boje sie dluzej przytrymac przycisk, bezpieczniki sa oddzielne na szyby czy jeden na caly uklad?
Pozdrawiam.
_________________ Kupie Alfe Romeo 33 4x4 kombi
Praktyka - jest wtedy gdy wszystko dziala, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, ale nic nie dziala.
My laczymy praktyke i teorie - nic nie dziala i nie wiemy dlaczego!
a padał u Ciebie deszcz?? Jezeli padał albo było bardzo wilgotno to jest sytuacja ze uszczelki zassały mokrą szybę.... W tym układzie opuszczania szyby nie ma ograniczników.
Wieczorna rosa raczej mogla byc, ale nie sadze ze jest mozliwosc zeby to az w takim stopniu przytrzymalo szybe.
Czy ktos wie gdzie sa zaczepy i jak sie zdejmuje boczki z drzwi?
Dobrze ze wymienialne bo jak by nie to balbym sie a tak to powinienem dac rade - z elektryka na bank sobie poradze, ale wolalbym niczego nie zniszczyc po drodze
siwy144 [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-24, 16:14
Spalić sie napewno nie spalił ja też czasem dłużej przytrzymam i jest ok. Jak byś chciał pomoc przy ściąganiu tapicerki to mów
Podłokietnik ma 3 albo 4 śruby. Wypinasz włącznik od szyb(ta kostke). A potem placami bezproblemu bedziesz mógł odpiąć tapicerke. Ona jest na takich spinkach jak w Polonezie. Dobrze jest tez odkrecic ten trójkącik przy lusterku.
Cytat:
Wieczorna rosa raczej mogla byc, ale nie sadze ze jest mozliwosc zeby to az w takim stopniu przytrzymalo szybe.
A jednak. U mnie było to wielokrotnie. Raz w nocy wyjechałem właśnie po takie rosie. Opuscilem szybe zeby lusterko przetrzeć i nie podniosłem. Przez cale miasto jechalemz opuszczona szyba. Jak dojechalem do domu to juz było ok. Fizyki nie oszukasz
Dziwnym trafem nie dzialalo az do wczoraj, ale kiedy juz szedlem z narzedziami do Alfy by rozbroic drzwi to zadzialalo glupia sprawa, bo nie chcialbym by m,i sie jeszcze to kiedys przytrafilo.
Wybadam jak mocno to zalezy od wilgoci, ja mysle ze kapie tam na silnik i jakiec przebicie sie tworzy.
siwy144 [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-29, 19:38
bassman napisał/a:
Dziwnym trafem nie dzialalo az do wczoraj, ale kiedy juz szedlem z narzedziami do Alfy by rozbroic drzwi to zadzialalo
Wysztraszyła się ja jeszcze bynajmniej nie miałem takiego proglemu.
He he, spoko to zajecie na weekend juz mam.
Tak na marginesie to drzwi w 33 maja otwory zeby woda w nich sie nie gromadzila?
Jak tak to w ktorych miejscach sa zebym wiedzial gdzie szukac, w razie by ich nie bylo.
Bo z woda w furtkach jezdzic to bym nie chcial.
siwy144 [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-30, 15:42
bassman napisał/a:
He he, spoko to zajecie na weekend juz mam.
Tak na marginesie to drzwi w 33 maja otwory zeby woda w nich sie nie gromadzila?
Jak tak to w ktorych miejscach sa zebym wiedzial gdzie szukac, w razie by ich nie bylo.
Bo z woda w furtkach jezdzic to bym nie chcial.
Są na dole drzwi poszukaj w drzwiach są takie 2 i może też masz tam rdze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum