Wysłany: 2007-03-31, 17:56 [AR 33 1,4 i E ] silnik niechce zapalic
Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem 2 dni temu udalem sie na przejazdzke Alfa. Przejechalem moze z 2 kilometry od domu - silnik byl praktycznie zimny. Na światłach chcę ruszyć, nacisnąłem na gaz, a tu tylko słychac mulenie sie. Silnik gasnie i niechce zapalic.Wczesniej mialem problem z obrotami(po nacisnieciu pedału gazu silnik sie dusil - trzeba bylo odpuscic gaz, a potem dodac i bylo juz dobrze).Auto palilo na dotyk i ładnie chodzilo na biegu jałowym.Teraz wogle niechce zapalić. Łapie na 3 sekundy potem gasnie bez reakcji na gaz .Sprawdzalem czujnik połozenia przepustnicy za pomoca woltomierza, jest ok. Sprawdzalem cisnienie jakie daje pompa paliwa i tez jest ok. Iskra jest, paliwo dochodzi do wtyskow. Resetowalem tez kompa.Mozna by sądzic ze pozatykane sa wtryski ale, auto po przekreceniu stacyjki zapala na 3 sekundy na wszystkie garki jak trzeba. Niewiem co mam juz robic. Przejrzałem cala elektryke i przewody. Jest ok. Prosze o jakies sugestie. Moze podlaczenie pod kompa by cos dało ??.Pozdrawiam
leito1610 [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-01, 11:18
Dzis postanowilem sie przyjżeć bardziej układowi zaplonowemu.Przypominam ze krecąc rozrusznikiem auto załapuje na kilka sekund i gaśnie.Odpiolem jedna fajke wsadzilem w nia swiece i polozylem na kolektorze.Przekręcam kulczyk w stacyjce silnik na chwilke złapuje widze ze na polożonej na kolektorze świecy jest iskra która po chwili niknie (wtedy silnik martwy)i tak na zmiane pare obrotów rozrusznikiem jest a potem niema iskry czy moze to byc wina komputera?? cewki sa sprawne przeciez wszystkie na raz by niepadly biore jszcze pod uwage czujnik połozenia wału moze to cos z nim pozdawiam
W innym temacie już pisałem , sprawdz kompa, po mojemu to on Ci padł.
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
leito1610 [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-01, 14:19
A czy istnieje sposób zeby sprawdzic poprawność działania czujnika położenia wału ???
Dodano
mam na mysli np sprawdzenie woltomierzem itp jakis sposób
Dodano
Mierzylem omomierzem opór czujnika i wynosi on okolo 40 omów a napiecie jakie daje to okolo 0.2 - 0.3 v czy to prawidlowe parametry ??
Raczej nie, jeśli dobrze pamiętam to powinno być coś kolo 700 omów i napięcie wyższe.
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum