Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
ar 33 1.4 co to za przekaznik ??? (problemy z obortami)
Autor Wiadomość
leito1610
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-12, 18:07   ar 33 1.4 co to za przekaznik ??? (problemy z obortami)

Witam. W swojej alfie mam problemy z obrotami jak silnik sie rozgrzeje.
Mam pytanie: Od czego jest przekaznik (szarego koloru) który znajduje sie obok zbiorniczka płynu hamulcowego w komorze silnika i ma wkladany bezpiecznik ??? Dzis odkrylem ze jest przepalony prosze o sugestie. Pozdrawiam

bodzio_piotr
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-12, 20:40   

Czy chodzi ci o te przekaźniki??

Ja też mam pytanko o nie. mam tam 3 przekaźniki. jeden taki wysoki i dwa koło siebie, od czego one są potzrebuję schemat elektryczny jak ktoś posiada bo ten co jest na necie jest za mało szczegółowy. według niego wychodzi że te dwa przekaźniki obok siebie są od zasilania pompy i grzałki sondy. Jaki tam powinien być przekaźnik?? bo jeden mam a drugiego nie ma i nie wiem jaki wsadzic. z poprzedniej alfy 1.4 nie są te same inne styki mają zasilanei cewki.
proszę o pomoc.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez bodzio_piotr 2007-04-12, 20:42, w całości zmieniany 2 razy  

leito1610
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-12, 21:38   

Umnie jest tam jeden jest koloru szarego. Ma tam miejsce na włozenie bezpiecznika (20)

bodzio_piotr
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-17, 19:22   

Witam.
Panowie powaznie nie wiecie jakie tam pzrekaźniki powinny byc i od czego?? jednego nie mam i nie wiem od czego on jest. mierzyłem napięcie jakie tam dochodzi i po przekręceniu kluczyka zasilanie odcina w tym miejscu. proszę o pomoc
pozdrawiam

Kozi 
Maniak resoraków
ja chcę więcej MOCY

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1,7 16V BOx
Rocznik: 1992
Wysłany: 2007-04-17, 19:39   

Witam bodzio widzę też jesteś z d.g.namierzyłem ostatnio jakąś 33 tutaj na dg czyżby twoja bo tak to nie widziałem chyba nigdy 33

bodzio_piotr
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-17, 19:47   

Hej. Jestem z Dąbrowy. jeżdże czarną alfą:)) z fajnymi kołpakami hehehe. Czy taką widziałeś?? Kozi znasz się na mechanice?? bo ja więcej stoje niż jeżdże:)) już mam zamiary kupić coś pokroju opla:)) i was opuścić jak tak dalej będzie:P:P Miałęm dwie alfy jedną 1.4 cała pognita hehe ale silnik igła a teraz czarnulka ale z silnikiem mam problemiki:)), nie mogę dojść co jest:/
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez bodzio_piotr 2007-04-17, 19:48, w całości zmieniany 2 razy  

qdlacz007 
Alfa i Omega

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1.7 16V BOXER
Rocznik: 1991
Wysłany: 2007-04-17, 21:07   

u mnie tez niebieska kostka jest pusta(od czego to)??.A przekaznik od pompy paliwa jest po lewej stronie koło akumulatora razem z przekaznikiem od kompa i bezopiecznikiem.Pod czarną plastikową obudową :D

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu