Wysłany: 2008-07-07, 13:24 [33]Silnik 1,7 16v do Imoli ??
Witam czy ktos może wie jak wyglada sprawa z włożeniem silnika 1,7 16 v do 33 która miała silnik 1,4 (chodzi o wersje imola 1994 r.) ?? Bardzo prosze o pomoc !
A ja właśnie jestem w trakcie przekładki: imola 1.4 dostanie 1.7 16v. Dzisiaj wywaliłem stary silnik i jak nic mi nie wypadnie to jutro zacznę wkładać "nowy". Jak na razie nie mam większych kłopotów, mam natomiast jedną wątpliwość - załozyłem w związku z tym osobny temat (chodzi własnie o belkę)
Belka z tego co zauważłem ma w 1.7 trochę inny profil - punkt podparcia silnika znajduje się trochę wyżej i ... no właśnie reszta w nowym wątku.
Belka z tego co zauważłem ma w 1.7 trochę inny profil - punkt podparcia silnika znajduje się trochę wyżej i ... no właśnie reszta w nowym wątku.
Ma wgłębienia na głowice znaczy się na kółka rozrządu, punkt podparcia silnika jest na tym samym poziomie. Belka dodatkowo ma mocowania na stabilizator.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum