Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[33] Złącze przy przepsutnicy
Autor Wiadomość
Szary
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 16:51   [33] Złącze przy przepsutnicy

Mam problem, pewien domorosły ulepszacz, z niewiadomych mi przyczyn postanowił usunąć orginalny wtyk, zstępując go konektorami.

Pytanie jak one powinny być podłączone ?

Albo jesem jakiś lewy, albo to jest większa wydumka zrobiona, bo kolory przewodów nie pasują do kolorów w schemacie.

Pomoże ktoś ?

Rufusek
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-20, 20:47   

Lewy styk złącze 6 sterownika masa, środkowy złącze 3 sygnał, prawy złącze 9 zasilanie. Sprawdź przejścia. Pozdro :)

Szary
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-22, 10:07   

No dobra, a kolorami przewodów ? :)

Jeśli chodzi o elektryke i elektronike to jestem mózgobeton, jedynie mogę coś wykombinowac jak mam kolory przewodów które się zgadzają ze schematem.
Chyba że to można jakoś sprawdzić miernikiem ?

Rufusek
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-23, 10:09   

nie wiem jak to ma iść odnośnie kolorów, musisz wypiąć wtyczkę od sterownika i posprawdzać przejścia miernikiem. skrajne styki sterownika są ponumerowane więc nie powinno być problemu ze znalezieniem właściwych. dotknij przy sterowniku ząłącza nr 6 jedną końcówką miernika ustawionego na przejście, a drugą szukaj przy złączu przepustnicy . przewód na którym będzie przejście to masa czyli lewy itd powodzenia :)

Szary
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-24, 14:42   

Sprawdzę to, dzięki ;)

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia