Witam. Mam mały problem moja Alfa pali troche za duzo jak powinna czyli przy wiuekszym mrozie okolo 30 l. a przy pogodzie normalnej 15 l. To dosyc za duzo jak na silnik 1.4. Zostal wymieniony Termostat. Raz łapie dobrze obroty o zapaleniu a raz sa mniejsze. Prosze o pomoc.
Najpierw musisz sprawdzić czujnik temperatury płynu chłodzącego jest w prawej głowicy, potem czujnik temperatury zasysanego powietrza, sondę lambda. zakładam oczywiście że kable i świece zapłonowe masz w dobrym stanie!!!
Witam. Mam mały problem moja Alfa pali troche za duzo jak powinna czyli przy wiuekszym mrozie okolo 30 l. a przy pogodzie normalnej 15 l. To dosyc za duzo jak na silnik 1.4. Zostal wymieniony Termostat. Raz łapie dobrze obroty o zapaleniu a raz sa mniejsze. Prosze o pomoc.
Moja rada świece i przede wszystkim sprawdź też czy nie masz dyskoteki w nocy w silniku. Jak tak to wymiana przewodów polecam JANMOROWSKIE. Pozdrawiam
liczka [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-15, 23:25
sory ale nie za bardzo rozumiem aluzje "nie masz dyskoteki w nocy w silniku" ?;>
sory ale nie za bardzo rozumiem aluzje "nie masz dyskoteki w nocy w silniku" ?;>
Chodzi o to czy masz sprawne kable zapłonowe!!! jeśli są nie sprawne to po otwarciu maski w nocy zauważysz przeskakujące niebieskie iskry wzdłuż kabli.
Chodzi o to czy masz sprawne kable zapłonowe!!! jeśli są nie sprawne to po otwarciu maski w nocy zauważysz przeskakujące niebieskie iskry wzdłuż kabli.
Kolega ma racje, przepraszam moglem napisać to bardziej precyzyjnie
heheh ja mam dyskotekę i to niezła kabelki do wymiany,średnie spalanie 16 litrów,spokojnie jezdząc 13 no ale jak narazie mi to nie przeszkadza zwłaszcza że pod butem nic nie brakuje
heheh ja mam dyskotekę i to niezła kabelki do wymiany,średnie spalanie 16 litrów,spokojnie jezdząc 13 no ale jak narazie mi to nie przeszkadza zwłaszcza że pod butem nic nie brakuje
Miałem podobną sytuacje zrobiłem 300km i zatankowałem 39 litrów (wcześniej zatankowałem bak do pełna)
Ostatnio zmieniony przez luciano 2008-01-17, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
Kable oczywiście nowe??Wina świec moze być ??Czy co??
Kolega luciano, też zakładał nowe i dalej świeciły
Dużo zależy od producenta przewodów , ja osobiście mogę polecić JANMOR.
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Kable oczywiście nowe??Wina świec moze być ??Czy co??
Kolega luciano, też zakładał nowe i dalej świeciły
Dużo zależy od producenta przewodów , ja osobiście mogę polecić JANMOR.
Tak AR33 ma racje kupiłem przewody SENTECH i dalej świeciły, złożyłem reklamacje (dostałem zwrot gotówki) i kupiłem za jego rada JANMOR silikonowe miedziane i są dobre
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum