Wysłany: 2008-07-07, 23:13 [33] przekładka silnika - problem z belką
Właśnie jestem w trakcie przekładki silnika z 1.4 na 1.7 16v. Problem jest z belką (jutro jeśli będzie to konieczne wrzucę fotki). Belka z 1.7 mocowana jest na trzech śrubach, ta z 1.4 na dwóch (z każdej strony), dwie główne i jedna jakby "pomocnicza". Belka z 1.7 ma "wypustkę" na której znajduję się otwór na trzecią śrubę - a w ramie otworu nie ma. Ktoś się już może z tym spotkał?
Jutro postaram się fotke wrzucić, gdzieś wsadziłem kabel do aparatu i nie mogę zdjęcia przegrać na kompa. Na razie belka jest przykręcona na te dwie śruby a ten trzeci otwór wisi w powietrzu. Mocowanie wahacza to na pewno nie jest - wahacze już przykręciłem.
A mógłbyś coś więcej powiedzieć na ten temat? Do czego to coś słuzy jak wygląda, czy jest konieczne, no i najważniejsze: czy mi się samochód beż tego nie rozleci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum