Wysłany: 2008-01-15, 19:11 [164] Świecąca kontrolka temp. płynu w chłodnicy
Dziś zaczęła mi migotać ta czerwona lampka co jest przy wskaźniku temperatury, Wskaźnik pokazuje temperaturę jak zawsze - prawidłową, ilość płynu jest OK, a ona miga nieregularnie, czasami świci trochę dłużej itp. Czyżby kolejny czujnik w Alfie mi się psuł ? Już świeci mi poziom oleju i hamulce a teraz jeszcze to
moja jak migała to znalazłem kabelek przy chłodnicy który zaczął ocierać o pasek alternatora. U Ciebie jest tam cos pewno inaczej, ale kabelki zawsze warto posprawdzać.
kontrolkę hamulców wyłączysz przez zwarcie przewodów w złączu od klocków hamulcowych w nadkolu (jeśli masz nowe klocki z wtyczkami to po sprawie). Chyba, że problemem jest zbyt niski płyn lub problem z czujnikiem/złączką na zbiorniczku płynu hamulcowego.
Jeżeli chodzi o kontrolkę płynu to u mnie "tonie" pływak w zbiorniku wyrównawczym i świeci się lampka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum