Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0 v6 SUPER
Rocznik: 1996
Wysłany: 2008-03-06, 07:29
wydaje mi sie ze jest to przycisk programowania oraz moze byc przyciskiem awaryjnym odpalenia pojazdu, dioda moze pokazywac stan programowania, to sa moje domniemania.
Jest to czujka podczerwieni od alarmu, przycisk służy do ręcznego wprowadzania kodu. Np. w Lagunie działa to tak ze liczysz mrugnięcia lampki i przy odpowiedniej liczbie wciskasz przycisk. Tylko ze w lagunie jest to seryjne odcięcie zapłonu, u ciebie to pewnie dodatkowy alarm, teraz odłączony i tylko guzik z czujka sie ostał.
co zrobic, co kupic zeby mieć alarm z powrotem ?? gdzie szukac seryjnego w 164?
Musisz dowiedzieć się jaki alarm montowali seryjnie w 164 i na tej podstawie możesz dobrać pilota
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0 v6 SUPER
Rocznik: 1996
Wysłany: 2008-03-06, 18:54
z tyly w bagazniku po lewej stronie pod tapicerka( nadkola) masz centrle alarmowa,a z prawej strony pod tapicerk masz sygnalizator - odlaczny i zalaczany kluczykiem do auta, jak odepniesz centralke lub sygnalizator to nie uruchomisz auta
_________________ byla 164 3.0 12v 94r [*]
jest 164 3.0 12v 96r SUPER
z tyly w bagazniku po lewej stronie pod tapicerka( nadkola) masz centrle alarmowa,a z prawej strony pod tapicerk masz sygnalizator - odlaczny i zalaczany kluczykiem do auta, jak odepniesz centralke lub sygnalizator to nie uruchomisz auta
ok, poszukam tego u mnie
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum