Wysłany: 2008-05-16, 19:27 [164] cieknie z miski olejowej
Witam,
uszczelniał juz ktoś kiedyś miske w 164 2.0 TS ?? Z mojej cieknie i czeka mnie uszczelnianie. Muszę wymienić też te czujniki z przodu silnika nad miską bo są mokre od oleju i chyba z nich też cieknie .. co to sąza czujniki? jeden to napewno od cisnienia oleju a ten drugi obok? Czy przy wyjmowaniu miski przeszkadza wydech? trzeba go odpinac (kolektor wydechowy/wydech) ? na co najlepiej przykleic miske? Ciężko ją zdjąć? Może ktoś ma jakies pomocne foto?
z góry dziękuję za odpowiedz chce się za to wziąc samemu bo po co płacić mechaniorowi jak on to robi bez miłości .. no i się człowiek czegoś nauczy
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
Drugi może być od stanu oleju. Co do uszczelnienia- te miski chyba były aluminiowe więc nie wiem czy łatanie wystarczy, bo rozszczelnić mogła się w kilku miejscach.
Zamiast silikonu kup sobie Dirko. W takich robótkach jest niezastąpionym i sprawdzonym szczeliwem. Produkt dostępny niemal w każdym sklepie motoryzacyjnym. Patrz link.
http://elring.de/pdf/compound/td_Dirko_pl_scr.pdf
Ostatnio zmieniony przez edge66 2008-05-22, 01:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum