my bierzemy kamerę, mam nadzieję, że uda się zmontować jakiś fajny filmik wspólnymi siłami.
ja też mam taka nadzieję że uda sie coś zmontować, ja biorę aparat i być może uda mi sie wyczarować kamerę ale to nic pewnego nie jest jeszcze bliżej wyjazdu na pewno poinformuję
co do trasy to ja panowie na prawdę bym proponował coś optymalnego, nie ma co się pchać na około jak przez 80% jazdy będzie ciemna noc. Może jak będziemy wracać w niedzielę można było by sie wybrać tą bardziej widokową trasą, ale ja się nie znam
mrutyna ma rację, w nocy najlepiej jechac jak najkrótszą trasą. Wracać można trasa bardziej widokową
Co do filmu to mówiłem, że zrobię
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
Analizując dokładnie wszelkie możliwe dojazdy do celu podróży oraz to co każdy z Was napisał w temacie wydaje mi się że najbardziej optymalną trasą będzie (moim tylko zdaniem) droga : Cadca - Żilina - Trencin - Trnava - Nitra - Levice - Sturovo . Czyli przekroczenie granic (dwóch) i jazda autostradą najdłużej jak się da :
plusy - po dotarciu do autostrady włączacie autopilota/tempomat i idziecie spać - monotonna ale dość pewna droga bez niebezpieczeństw , o świcie wjeżdżacie w drogi klasy B więc będzie widać po czym jedziecie i jak powinniście jechać (nie pamietam czy ktoś na niskim zawieszeniu znajduje się w konwoju) <robak , Fred ??>
minusy - nie jest to najkrótsza trasa i ... módlcie się o bezdeszczową pogodę - pomiędzy Żiliną a Povażską Bystricą Słowacy kroją nowe odcinki autostrady , drogi z reguły zawalone są błotem z kół ciężarówek budowy , powoduje to że macie gwarantowany kolor samochodów (brunatny ) - oczywiście ma to tylko znaczenie dla osób które zwracają na to uwagę ...
Powrót z Esztergom zdecydowanie przez Zwoleń - Bańską Bystricę - Martin - Żilina - Cadca (dla uczestników z Śląska i zachodniej PL) oraz Zwoleń - Bańska - Rużomberok - Dolny Kubin - Chyżne (Kraków i wschodnia PL) - będzie jasno i okazja do nacieszenia się z widoków oraz do zagotowania płynu we wspomaganiu
Pawle - tak mam pewne doświadczenie z drogami Słowacji - bo jeszcze w latach dziewięćdziesiątych wybierałem się w te okolice żeby po prostu ... pojeździć . Słowacy mieli wtedy o niebo lepsze trasy niż my w PL , mniej dziur więcej płaskiego asfaltu . W ostatnich latach sytuacja zmienia się jednak na niekorzyść . Absolutnie nie chciałbym kreować sie na jakiegoś guru a moje dywagacje oparte są na doświadczeniach z minionych lat (ostatni update w ubiegłoroczne wakacje) , więc cóż - wiele mogło się zmienić . Ale jeśli w jakimkolwiek stopniu mógłbym pomóc to - do usług .
I ostatnia sprawa - jak zapytałeś - odpowiadam : szanse mojego udziału zmniejszają się z każdym dniem , właściwie liczę już tylko na cud żeby mieć możliwość wybrania się na AlfaCity ... Ale oczywiście plan awaryjny jest i to zdecydowanie - szalony
Mam pytanko: czy nie jest jeszcze za późno żeby dołączyć sie do waszej grupy na wyjazd na węgry?? Jestem z lubelskiego, moglibyśmy sie spotkać gdzieś na granicy...
Mam pytanko: czy nie jest jeszcze za późno żeby dołączyć sie do waszej grupy na wyjazd na węgry?? Jestem z lubelskiego, moglibyśmy sie spotkać gdzieś na granicy...
nie ma problemu, tylko nocleg musisz juz sam sobie załatwić.
nie ma problemu, tylko nocleg musisz juz sam sobie załatwić.
Dokładnie tak jak napisał Paweł156, zbieramy się w Cieszynie o 24.00 11.04 nocleg musisz załatwić sobie we własnym zakresie, dobrze też by było gdybyś zarejestrował się na stronie AlfaAmore i załatwił sobie bilet na wjazd.
Wszystkie informacje znajdziesz we wcześniejszych postach tego tematu
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
dzięki za odpowiedź. Jest nas 4 osoby. Jechalibysmy jedna alfą. Nocleg jakos załatwimy.
nie wiem którędy będziecie jechać ale ja wyjeżdżam z Krakowa i jadę do Katowic tam spotykamy sie z ludźmi ze Śląska i razem jedziemy na Cieszyn. Jak chcesz możemy się umówić w Krakowie i dalej jechać razem
Jestem z rzeszowa takze jezeli bys sie zdecydowal jechac przez rzeszow to moglibysmy jechac razem a jak dojedziemy do krakowa to spotkac sie z mrutyna
no w gruncie rzeczy to bardzo dobry pomysł jest właśnie miałem do Ciebie też napisać że jak będziesz śmigał przez Kraków to możemy się umówić i z Krakowa jechać razem a tam dołączyć do ludzi ze Śląska
Konto masz w pełni aktywne?? najlpeiej wejdz na poczatek tego teamtu i tam jest krok po kroku napisane co trzeba zrobic.
Jak juz bedziesz miał w pełni aktywne konto czyli wszystkie zdjecia dołączone i zgłosisz do moderatora aby aktywował Twoje konto mozesz spróbowac wejsc na strone alfacity.hu i tam sie dopisac do listy, dostaniesz wtedy mailem bilet, moze dostaniesz bo z tego co rozmaialem z Teddym to trzeba bylo sie zapisac do zeszłego tygodnia. Jesli Ci sie nie uda to najwyzej bedziesz musiał zaparkowac alfe gdzies z boku a uczestniczyc i tak bedziesz mógł.
Nyilvántartásunk szerint az AlfaCity08 rendezvény jegyéről ÁFÁ-s számlát igényeltél. Kérlek hogy válaszként erre az e-mail címre küld el a céged
nevét és
számlázási címét
hogy a számlát ki tudjuk állítani. Kérlek, hogy akkor is küldd el ezeket az adatokat, ha az űrlap kitöltésekor a céged adatait adtad meg, mert csak és kizárólag ezen válaszlevél alapján fogjuk a számlát kiállítani! Tehát az „ugyanaz amit beírtam” és a „már egyszer megadtam” válaszokat kérlek ne.
A kiállított számlát a rendezvény helyszínén, az infosátorban veheted át.
Köszönöm, üdvözlettel:
count M (http://alfaamore.hu/tagok/countm) | Alfa Amore Team
nie wiem o co chodzi ale to pewno jakaś nowa wiadomość dla nas
ja mam jeszcze taką prośbę bo dzisiaj wyjeżdżam do domu i tam nie będę miał dostępu do netu więc jak by coś ważnego to prosiłbym sms albo telefon na numer 512 078 158 Jak nic ważnego to w piątek nadrobię wszystko co sie tutaj nowego pojawi
wyjazd tuz tuz wiec trzeba postanowic jaką trasa jedziemy, co bysmy pozniej przez poł godziny na granicy nie stali i dumali jaką droge wybrac
godzina bez zmian? 24 w cieszynie?
koledzy ile pieniedzy planujecie wymienic na wegierskie pieniadze
ja wymieniam koło 300zł ale planuje zrobic jakies zakupy wina, salami i mam zamiar degustowac wegierską kuchnie
bo na stacjach to kartą bede płacił, tak jest najwygodniej
proponuję jechać jak najmniej autostradą, z tego powodu, że tam będzie duże prawdopodobieństwo zaśnięcia z powodu monotonii jazdy, mam tu na myśli osoby, które przyjadą z polski, mimo wszystko będą zmęczone i monotonna jazda po autostradzie może wbrew pozorom być niebezpieczna, no chyba że przydusimy 170 km/h to wtedy co innego .
Co do trasy to nie moge się wogóle wypowiedzieć na ten temat, jest mi ten region europy nieznany, no ale mam nadzieję, że drogi i na słowacji i na węgrzech nie są aż tak dziurawe i pełne kolein jak nasze, moja bella 155 2.5 TD to jest chyba jeden z modeli gdzie miska jest bardzo nisko, jeszcze niżej niż w benzynie i wcale się tym nie przejmuję, jakoś jeźdzę po polskich drogach i lepszych i gorszych i da radę jeździć, także na słowacji na lokalnych drogach nie powinno być źle, wszystko zależy od prędkości jazdy, a ponieważ będziemy jechac w kolumnie to prędkości nie będą oszałamiające, więc spokojnie możemy, tak myślę, lokalnymi drogami, jeżeli byśmy jechali autostradami to poprosiłbym o podanie kosztów przejazdu przez autostrady, nie wiem ile pieniędzy przeznaczyć na wymianę .
W każdym bądź razie mam nadzieję że odnajdę was w Cieszynie
Pozdrawiam
Andrzej
Ps.
mamy naprawdę dużo czasu (6-7 h ) na przejechanie takiego odcinka, 300-360 km to nie jest żadna trasa, sam jeźdzę po kraju i nie tylko bez mapy i jakoś dojeżdżam do celu
Ostatnio zmieniony przez amser_sl 2008-04-08, 08:31, w całości zmieniany 1 raz
W każdym bądź razie mam nadzieję że odnajdę was w Cieszynie
odnajdziesz bez problemu, wystarczy jechac w strone granicy, do samego cieszyna nie wjezdzamy wogóle, a za winiety na autostrady bedzie mozna zapłacić w złotówkach na granicy polsko-czeskiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum