Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[Zapowiedź] Zlot Alfistów w Esztergom na Węgrzech. ALFA CITY
Autor Wiadomość
mrutyna 
Alfa i Omega

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1,9 jtd
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-03-29, 19:27   

moninika napisał/a:
my bierzemy kamerę, mam nadzieję, że uda się zmontować jakiś fajny filmik wspólnymi siłami.

ja też mam taka nadzieję że uda sie coś zmontować, ja biorę aparat i być może uda mi sie wyczarować kamerę ale to nic pewnego nie jest jeszcze bliżej wyjazdu na pewno poinformuję :)

co do trasy to ja panowie na prawdę bym proponował coś optymalnego, nie ma co się pchać na około jak przez 80% jazdy będzie ciemna noc. Może jak będziemy wracać w niedzielę można było by sie wybrać tą bardziej widokową trasą, ale ja się nie znam :)

Piotr_Z 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0 V6 12v
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-03-29, 21:17   

mrutyna ma rację, w nocy najlepiej jechac jak najkrótszą trasą. Wracać można trasa bardziej widokową :D

Co do filmu to mówiłem, że zrobię :P
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."

Łukasz K. 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: V6 12V
Wysłany: 2008-03-29, 22:21   

Analizując dokładnie wszelkie możliwe dojazdy do celu podróży oraz to co każdy z Was napisał w temacie wydaje mi się że najbardziej optymalną trasą będzie (moim tylko zdaniem) droga : Cadca - Żilina - Trencin - Trnava - Nitra - Levice - Sturovo . Czyli przekroczenie granic (dwóch) i jazda autostradą najdłużej jak się da :
plusy - po dotarciu do autostrady włączacie autopilota/tempomat :) i idziecie spać - monotonna ale dość pewna droga bez niebezpieczeństw , o świcie wjeżdżacie w drogi klasy B więc będzie widać po czym jedziecie i jak powinniście jechać (nie pamietam czy ktoś na niskim zawieszeniu znajduje się w konwoju) <robak , Fred ??>
minusy - nie jest to najkrótsza trasa i ... módlcie się o bezdeszczową pogodę :) - pomiędzy Żiliną a Povażską Bystricą Słowacy kroją nowe odcinki autostrady , drogi z reguły zawalone są błotem z kół ciężarówek budowy , powoduje to że macie gwarantowany kolor samochodów (brunatny ;// ) - oczywiście ma to tylko znaczenie dla osób które zwracają na to uwagę ...
Powrót z Esztergom zdecydowanie przez Zwoleń - Bańską Bystricę - Martin - Żilina - Cadca (dla uczestników z Śląska i zachodniej PL) oraz Zwoleń - Bańska - Rużomberok - Dolny Kubin - Chyżne (Kraków i wschodnia PL) - będzie jasno i okazja do nacieszenia się z widoków oraz do zagotowania płynu we wspomaganiu :wink:
Pawle - tak mam pewne doświadczenie z drogami Słowacji - bo jeszcze w latach dziewięćdziesiątych wybierałem się w te okolice żeby po prostu ... pojeździć . Słowacy mieli wtedy o niebo lepsze trasy niż my w PL , mniej dziur więcej płaskiego asfaltu . W ostatnich latach sytuacja zmienia się jednak na niekorzyść . Absolutnie nie chciałbym kreować sie na jakiegoś guru a moje dywagacje oparte są na doświadczeniach z minionych lat (ostatni update w ubiegłoroczne wakacje) , więc cóż - wiele mogło się zmienić . Ale jeśli w jakimkolwiek stopniu mógłbym pomóc to - do usług .
I ostatnia sprawa - jak zapytałeś - odpowiadam : szanse mojego udziału zmniejszają się z każdym dniem , właściwie liczę już tylko na cud żeby mieć możliwość wybrania się na AlfaCity ... Ale oczywiście plan awaryjny jest i to zdecydowanie - szalony :>>>

Dymo 
Embrion

Silnik: 1,9 JTD
Rocznik: 2002
Wysłany: 2008-03-31, 08:48   

Mam pytanko: czy nie jest jeszcze za późno żeby dołączyć sie do waszej grupy na wyjazd na węgry?? Jestem z lubelskiego, moglibyśmy sie spotkać gdzieś na granicy...

Paweł156 
Romeo

Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2008-03-31, 09:30   

Dymo napisał/a:
Mam pytanko: czy nie jest jeszcze za późno żeby dołączyć sie do waszej grupy na wyjazd na węgry?? Jestem z lubelskiego, moglibyśmy sie spotkać gdzieś na granicy...

nie ma problemu, tylko nocleg musisz juz sam sobie załatwić.

AR_33 
Romeo

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1.7 Boxer 16v
Rocznik: 1991
Wysłany: 2008-03-31, 09:52   

Paweł156 napisał/a:
Dymo napisał/a:

nie ma problemu, tylko nocleg musisz juz sam sobie załatwić.

Dokładnie tak jak napisał Paweł156, zbieramy się w Cieszynie o 24.00 11.04 nocleg musisz załatwić sobie we własnym zakresie, dobrze też by było gdybyś zarejestrował się na stronie AlfaAmore i załatwił sobie bilet na wjazd.
Wszystkie informacje znajdziesz we wcześniejszych postach tego tematu :)
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA

Dymo 
Embrion

Wysłany: 2008-03-31, 12:28   

dzięki za odpowiedź. Jest nas 4 osoby. Jechalibysmy jedna alfą. Nocleg jakos załatwimy.

mrutyna 
Alfa i Omega

Wysłany: 2008-03-31, 21:11   

Dymo napisał/a:
dzięki za odpowiedź. Jest nas 4 osoby. Jechalibysmy jedna alfą. Nocleg jakos załatwimy.

nie wiem którędy będziecie jechać ale ja wyjeżdżam z Krakowa i jadę do Katowic tam spotykamy sie z ludźmi ze Śląska i razem jedziemy na Cieszyn. Jak chcesz możemy się umówić w Krakowie i dalej jechać razem :)

Dymo 
Embrion

Wysłany: 2008-04-01, 08:29   

W sumie miałem jechać przez rzeszów ale widzę że przez Kraków nie jest dalej. Chętnie się z Tobą spotkamy. Dam Ci jeszcze znać co i jak. Dzięki

rafal_n5 
Pirat drogowy
Alfa Romeo

Silnik: 1.8TS
Wysłany: 2008-04-01, 09:04   

W sumie miałem jechać przez rzeszów ale widzę że przez Kraków nie jest dalej. Chętnie się z Tobą spotkamy. Dam Ci jeszcze znać co i jak. Dzięki

Jestem z rzeszowa takze jezeli bys sie zdecydowal jechac przez rzeszow to moglibysmy jechac razem a jak dojedziemy do krakowa to spotkac sie z mrutyna

mrutyna 
Alfa i Omega

Wysłany: 2008-04-01, 10:00   

rafal_n5 napisał/a:

Jestem z rzeszowa takze jezeli bys sie zdecydowal jechac przez rzeszow to moglibysmy jechac razem a jak dojedziemy do krakowa to spotkac sie z mrutyna

no w gruncie rzeczy to bardzo dobry pomysł jest :) właśnie miałem do Ciebie też napisać że jak będziesz śmigał przez Kraków to możemy się umówić i z Krakowa jechać razem a tam dołączyć do ludzi ze Śląska

Tuti 
Romeo

Model: Inny
Silnik: 250 cm3
Rocznik: 1988
Wysłany: 2008-04-01, 18:31   

kiedy powrot?
bo 13 jest rajd magnolii...

kamere wezme. bede latal jak japonczyk z kamera i aparatem na szyji :)

Sprzedam części do AR 145 1.8 TS
Ostatnio zmieniony przez Tuti 2008-04-01, 18:33, w całości zmieniany 1 raz  

Dymo 
Embrion

Wysłany: 2008-04-02, 12:47   

Chłopacy pomóżcie! Zalogowałem sie na Alfaamore ale nie mam pojęcia jak kupić ten bilet na parking... ;//

Paweł156 
Romeo

Wysłany: 2008-04-02, 13:00   

Konto masz w pełni aktywne?? najlpeiej wejdz na poczatek tego teamtu i tam jest krok po kroku napisane co trzeba zrobic.
Jak juz bedziesz miał w pełni aktywne konto czyli wszystkie zdjecia dołączone i zgłosisz do moderatora aby aktywował Twoje konto mozesz spróbowac wejsc na strone alfacity.hu i tam sie dopisac do listy, dostaniesz wtedy mailem bilet, moze dostaniesz bo z tego co rozmaialem z Teddym to trzeba bylo sie zapisac do zeszłego tygodnia. Jesli Ci sie nie uda to najwyzej bedziesz musiał zaparkowac alfe gdzies z boku a uczestniczyc i tak bedziesz mógł.

mrutyna 
Alfa i Omega

Wysłany: 2008-04-02, 13:27   

dostałem maila o treści:
Cytat:

Szia!

Nyilvántartásunk szerint az AlfaCity08 rendezvény jegyéről ÁFÁ-s számlát igényeltél. Kérlek hogy válaszként erre az e-mail címre küld el a céged

nevét és

számlázási címét

hogy a számlát ki tudjuk állítani. Kérlek, hogy akkor is küldd el ezeket az adatokat, ha az űrlap kitöltésekor a céged adatait adtad meg, mert csak és kizárólag ezen válaszlevél alapján fogjuk a számlát kiállítani! Tehát az „ugyanaz amit beírtam” és a „már egyszer megadtam” válaszokat kérlek ne. :)

A kiállított számlát a rendezvény helyszínén, az infosátorban veheted át.

Köszönöm, üdvözlettel:

count M (http://alfaamore.hu/tagok/countm) | Alfa Amore Team

nie wiem o co chodzi ale to pewno jakaś nowa wiadomość dla nas :)
ja mam jeszcze taką prośbę bo dzisiaj wyjeżdżam do domu i tam nie będę miał dostępu do netu więc jak by coś ważnego to prosiłbym sms albo telefon na numer 512 078 158 Jak nic ważnego to w piątek nadrobię wszystko co sie tutaj nowego pojawi :)
Ostatnio zmieniony przez mrutyna 2008-04-07, 20:33, w całości zmieniany 2 razy  

Paweł156 
Romeo

Wysłany: 2008-04-07, 21:55   

wyjazd tuz tuz wiec trzeba postanowic jaką trasa jedziemy, co bysmy pozniej przez poł godziny na granicy nie stali i dumali jaką droge wybrac :)
godzina bez zmian? 24 w cieszynie?

rafal_n5 
Pirat drogowy
Alfa Romeo

Silnik: 1.8TS
Wysłany: 2008-04-08, 08:03   

koledzy ile pieniedzy planujecie wymienic na wegierskie pieniadze :?:

Paweł156 
Romeo

Wysłany: 2008-04-08, 08:17   

rafal_n5 napisał/a:
koledzy ile pieniedzy planujecie wymienic na wegierskie pieniadze :?:

ja wymieniam koło 300zł ale planuje zrobic jakies zakupy wina, salami i mam zamiar degustowac wegierską kuchnie :mrgreen:
bo na stacjach to kartą bede płacił, tak jest najwygodniej

amser_sl 
Rowerzysta
Główny informatyk

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5TD
Wysłany: 2008-04-08, 08:25   

witam was serdecznie

proponuję jechać jak najmniej autostradą, z tego powodu, że tam będzie duże prawdopodobieństwo zaśnięcia z powodu monotonii jazdy, mam tu na myśli osoby, które przyjadą z polski, mimo wszystko będą zmęczone i monotonna jazda po autostradzie może wbrew pozorom być niebezpieczna, no chyba że przydusimy 170 km/h to wtedy co innego :) .

Co do trasy to nie moge się wogóle wypowiedzieć na ten temat, jest mi ten region europy nieznany, no ale mam nadzieję, że drogi i na słowacji i na węgrzech nie są aż tak dziurawe i pełne kolein jak nasze, moja bella 155 2.5 TD to jest chyba jeden z modeli gdzie miska jest bardzo nisko, jeszcze niżej niż w benzynie i wcale się tym nie przejmuję, jakoś jeźdzę po polskich drogach i lepszych i gorszych i da radę jeździć, także na słowacji na lokalnych drogach nie powinno być źle, wszystko zależy od prędkości jazdy, a ponieważ będziemy jechac w kolumnie to prędkości nie będą oszałamiające, więc spokojnie możemy, tak myślę, lokalnymi drogami, jeżeli byśmy jechali autostradami to poprosiłbym o podanie kosztów przejazdu przez autostrady, nie wiem ile pieniędzy przeznaczyć na wymianę :) .

W każdym bądź razie mam nadzieję że odnajdę was w Cieszynie :)

Pozdrawiam

Andrzej

Ps.

mamy naprawdę dużo czasu (6-7 h ) na przejechanie takiego odcinka, 300-360 km to nie jest żadna trasa, sam jeźdzę po kraju i nie tylko bez mapy i jakoś dojeżdżam do celu :)
Ostatnio zmieniony przez amser_sl 2008-04-08, 08:31, w całości zmieniany 1 raz  

Paweł156 
Romeo

Wysłany: 2008-04-08, 08:32   

amser_sl napisał/a:
W każdym bądź razie mam nadzieję że odnajdę was w Cieszynie

odnajdziesz bez problemu, wystarczy jechac w strone granicy, do samego cieszyna nie wjezdzamy wogóle, a za winiety na autostrady bedzie mozna zapłacić w złotówkach na granicy polsko-czeskiej.

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu