OO__V__OO, spokojnie czekam na Was do niedzieli wieczór
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
heh ale ze mnie mily kolega zapisalem sie tam do listy i z rozpedu wpisalem siebie i Natalie, calkowicie zapominajac o Tutim, ale oczywiscie miejsce dla niego w aucie jest
No zarejestrowałem się i czekam na maila od admina. Jak tylko dostanę odpowiedź dopisuje się do listy
Hihih juz jestem
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
Ostatnio zmieniony przez Piotr_Z 2008-03-06, 16:08, w całości zmieniany 1 raz
Zdaje sobie sprawę że informacji jest dużo, ale warto się z nimi zapoznać
Wasz Skryba
Kate
--------------------------------------
WĘGRY
-Przy wjeździe do tego kraju należy ściśle przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Rozstawione w pobliżu granicy, najczęściej w obrębie do 15 km, posterunki policji drogowej surowo egzekwują przepisy i wymierzają wysokie mandaty. Policja często kryje się w bocznych uliczkach wyłapując pędzących kierowców, a poza tym powyższe ograniczenie podyktowane jest względami bezpieczeństwa - drogi na Węgrzech nie mają pobocza, zaś rowerzyści uwielbiają jechać środkiem pasa ruchu i nawet przez myśl nie przejdzie im odrobinę zjechać.
-Na Węgrzech dopuszczalna ilość alkoholu we krwi kierowcy wynosi 0,00 promila. Złamanie tego zakazu, czyli np. wypicie przed jazdą pół szklanki piwa, skutkuje natychmiastowym odebraniem prawa jazdy.
-Rozmowy przez telefon komórkowy w czasie jazdy dopuszczalne są jedynie przy wykorzystaniu zestawu głośnomówiącego.
-Samochody powinny używać świateł w dzień w czasie jazdy poza terenem zabudowanym (przez cały rok!!!), zaś motocykle i motorowery również w terenie zabudowanym. Miganie światłami oznacza zrzeczenie się prawa pierwszeństwa.
-Kierowca i pasażer zajmujący przednie siedzenie zobowiązani są do zapięcia pasów bezpieczeństwa, osoby na tylnym siedzeniu muszą zapinać pasy tylko podczas jazdy poza terenem zabudowanym. Na przednim siedzeniu nie wolno przewozić dzieci poniżej 12 roku życia.
-Na odcinku 150m bezpośrednio poprzedzającym przejazd kolejowy dopuszczalna prędkość poza terenem zabudowanym wynosi 40 km/h, zaś w terenie zabudowanym - 30 km/h.
-Znak ograniczenia prędkości ustawiony na początku terenu zabudowanego obowiązuje na całym tym terenie.
-Ograniczenia prędkości w ruchu:
-autostrada 130km/h
-droga I klasy 110km/h
-inna droga 90km/h
-teren zabudowany 50km/h
-Wyjeżdżając na drogi krajowe nie będące autostradami powinniśmy być przygotowani na brak pobocza i dość trudne ogólne warunki jazdy.
-Informacja dla kierowców z instalacją LPG
Gaz jest tam zdecydowanie mniej popularny oraz zdecydowanie droższy niż w naszym kraju - różnica cen w porównaniu z benzyną jest tylko dwukrotna. Tankować gaz gdy tylko ujrzymy napis "Autogas" lub "LPG". Droga #111 przy wyjeździe z Esztergom - stacja OMV
-Przykładowa wysokość mandatów pobieranych na miejscu, w HUF:
- korzystanie z telefonu komórkowego podczas jazdy, bez urządzenia głośnomówiącego - 30.000
- nieużywanie pasów bezpieczeństwa - 3.000 -5.000
- przekroczenie prędkości - 60.000 HUF + sankcje sądowe
- prowadzenie pojazdu niesprawnego technicznie - 50.000 HUF + sankcje sądowe
W sumie zastanawiałem się od początku, ale z decyzją musiałem się wstrzymać do rozwiązania pewnych spraw.
Sytuacja wygląda tak, że skończę pracę ok. 18.30, po 19 Asia powinna wrócić pociągiem z Warszawy, więc ok. 21 jesteśmy w stanie wyjechać.. W niedzielę powrót najpóźniej ok. 16.
Super robak#21 ze jedziesz, jak tak dalej pójdzie to bedziemy miec wieksza frekwencje niż na zlocie ogolnopolskim
bedzie dobra zabawa
Grzegorz83 napisał/a:
My w końcu się zdecydowaliśmy.
W sumie zastanawiałem się od początku, ale z decyzją musiałem się wstrzymać do rozwiązania pewnych spraw.
Sytuacja wygląda tak, że skończę pracę ok. 18.30, po 19 Asia powinna wrócić pociągiem z Warszawy, więc ok. 21 jesteśmy w stanie wyjechać.. W niedzielę powrót najpóźniej ok. 16.
Spróbuję powalczyć z AlfaAmore..
no i fajnie ze dacie rade
pozdro
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Jestem juz zalogowany i zgłoszony na Alfa Amore.Takze tez zgłaszam swoja obecność.Moze ktos jedzie z podkarpacia i bedzie przejezdzal przez przejscie graniczne w Barwinku to bysmy razem wyruszyli na podbój wegier
Jestem juz zalogowany i zgłoszony na Alfa Amore.Takze tez zgłaszam swoja obecność.Moze ktos jedzie z podkarpacia i bedzie przejezdzal przez przejscie graniczne w Barwinku to bysmy razem wyruszyli na podbój wegier
wiecej nas
super pozro
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 768 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2008-03-08, 08:09
rafal_n5 napisał/a:
a moze zainwestowalbys w benzynke troszke wiecej i przyjechal do cieszyna na przejscie graniczne?stamtad ruszamy wszyscy,co o tym myslisz?pozdro
a moze zainwestowalbys w benzynke troszke wiecej i przyjechal do cieszyna na przejscie graniczne?stamtad ruszamy wszyscy,co o tym myslisz?pozdro
Myślę, że jest to jedyne właściwe rozwiązanie
Będzie piękna kolumna ślicznych Alfek, takie wrażenia są bezcenne. A miny mijanych ludzi
IK@R_1886
Racja, spotkajmy się w Cieszynie wszyscy. My skorzystamy z zaproszenia kate i pojawimy się z centralnej polski troszkę wcześniej by odpocząć przed wypadem na zlot
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
Bede w Cieszynie.Róznica 90 km gdybym chciał przejechac przez Barwinek,a wiadomo w grupie bedzie lepiej.
Do AR_33
Jak bedziesz zaatwiał nocleg to sie pisze na niego
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 768 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2008-03-09, 11:06
Uwaga
ostatnio przegladajac liste uczestnikow zlotu AlfaCity odziwo nie znalazłem swojego nicka,ktory zostal tam wczesniej zapisany....taka prosba niech kazdy sobie pilnuje czy ktos z jakiegos wzgledu go nie skasował.
rafal_n5, jeszcze pytanie?
Na Alfaamore jesteś wpiasy rafal_n5AR156 +Mariola + Łukasz. Ile osób jedzie, 2 czy 3
IK@R_1886
AR_33 jak tylko bedzie jakies miejsce u kogos w aucie to ja chce jechac - chlopaki nie pojawili si dzisiaj wiec sie nie dogaalismy:(
ma ktos wolne miejsce dla mnie plizzzzzzzz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum