Wysłany: 2008-04-01, 20:18 [155] Po jakim przebiegu regulować zawory?
Ta wyszukiwarka mnie chyba nie lubi nie moge nic znależć na ten temat. Kupiłem Alfe 155 1.7 TS, po jakim przebiegu reguluje się zawory? Przy dodawaniu gazu na postoju coś stuka czy klekocze w silniku myślę że to zawory. Przebieg na liczniku 150 tyś km. Czy może to być wina oleju bo dawno nie wymieniany.
jest opis na forum gdzieś...ale po krótce z tyłu głowicy po lewej stronie jest taka śrubka na 13stke podajże taka nie do końca wkręcona trzeba ją poluzować i przepchnąć samochód na 5tym biegu o jakieś 5 metrów i dokręcić śrube
Małymi krokami a do celu. A tą śrubkę jak bardzo poluznić do regulacji napięcia łańcuszka bo konkretnie nie wiem jak to zrobić bo wszystkie auta na pasek miałem i raczej amatorem jestem w sprawach łańcuszkowych.
A jeszcze coś. Przy wciskaniu sprzęgła wydobywa sie takie dziwne syczenie jak puszczam pedał to cichnie. Sprzęgło działa dobrze ale syczy.
Acha i jeszcze szyberdach mi się nie otwiera elektryczny co może być przyczyną?
Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki
Radzę pojechać z napięciem łańcucha do warsztatu bo jak coś pokręcisz to narobisz sobie tylko biedy . Sprawdż poziom płynu chamulcowego . Sprawdz przycisk otwierania szybera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum