Co prawda są dużo lepsze alfy od mojej, ale w końcu to jest moja i dlatego mi się podoba ;p
W dziale Tu się witamy co prawda dałem fotki ale to tutaj nalezy je dac
Silniczek (póki co) 1.6 Boxer autko z roku 1995. Przejechanych ma sporo kilometrów (widac na jednym zdjęciu). Co do tyłu samochodu zdjęcie jest nieakutalne, gdyż usunąłem naklejkę na tłumikiem oraz "pozostałosc" po 1.6.
Auto mam okazję widywać na co dzień i prezentuje się ładnie. Usunięcie naklejek na pewno pozytywnie na całokształt wpłynęło. Jedynie co do wnętrza mam mieszane uczucia odnośnie kierownicy ( pokrowca na niej ) i jakoś mi ten podłokietnik tam nie pasuje, ale ogólnie jest ok. Pozdrawiam.
_________________ Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Witam kolege z Gorlic Pokrowiec ściągniety(lepiej moze i wyglada bez, ale czasem mi sie slizga ta kierwnica )bo wziąłem do przeprania ale jeszcze go nie zalożyłem, a podłokietnik zamontowalem raczej z powodów praktycznych (podparcie reki i schowek, bo ta alfa ma strasznie maly ;p) niz estetycznych
Ostatnio zmieniony przez rodik 2008-03-16, 19:24, w całości zmieniany 1 raz
Witam kolege z Gorlic Pokrowiec ściągniety(lepiej moze i wyglada bez, ale czasem mi sie slizga ta kierwnica )bo wziąłem do przeprania ale jeszcze go nie zalożyłem, a podłokietnik zamontowalem raczej z powodów praktycznych (podparcie reki i schowek, bo ta alfa ma strasznie maly ;p) niz estetycznych
Owszem schowka to ona nie ma prawie... Za to bagażnik niczego sobie, szczególnie po złożeniu siedzeń ( pomijając fakt, że wszystko trzeba wysoko dźwigać z racji wysokiego progu tegoż bagażnika...) Kierownicę zawsze można skórką u mnie obszyć... z jakąś małą zniżką. Pozdrawiam.
_________________ Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Mam nadzieje że słowa użyte przy opisie silniczka:"póki co " oznaczały ewentualną zamianę motoru 1.6 boxer na 1.7 boxer 16v. Bardzo fajna aczkolwiek raczej ciężko stwierdzić by jakaś Alfa nie była fajna Dbaj o nią niech ci dalej dobrze służy i przynosi radość z jazdy.
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
Mam nadzieje że słowa użyte przy opisie silniczka:"póki co " oznaczały ewentualną zamianę motoru 1.6 boxer na 1.7 boxer 16v. Bardzo fajna aczkolwiek raczej ciężko stwierdzić by jakaś Alfa nie była fajna Dbaj o nią niech ci dalej dobrze służy i przynosi radość z jazdy.
Myślałem nad tym zeby kiedys wrzucic 1.7 16V boxerka bo to jednak boxer ;p ale tez nachodzi mnie nad wrzuceniem 2.0 TS. Ale to dopiero w rpzyszlosci i zobacze co jeszcze czas pokaze
Rodik ładną masz tą Alfę tak, że podoba się nie tylko Tobie co do kierownicy to polecam obszycie u Belfer27 w ogóle od niego mógłbyś się dużo dowiedzieć na temat 146 właśnie bo swego czasu miał taką piękną 146 że jak tylko ją widziałem to głowa mi się obracała jak u gołębia o 180'
Twoja też jest ładna.
A w ogóle to witam kolegę krajana
Co prawda zauważyc mozna pare drobnych mankamentów :
-autko niestety wtedy było brudne
-odpadaja mi kawalki farby ze zderzaka jak widac, kiedys sie za to zabiore
- prawa lampka do podswietlania rejestracji tak zwisa (na filmiku byla wypadnieta)- u mnie musi byc obrocona i wcisnieta i sie trzyma a jak chcialem ja przestawic w prawidlowa pozycje to po dluzszej trasie wypadala i za bardzo to wisialo na kablu, nie chce tego zgubic
Ale jak wspomnialem to drobne mankamenty
Mozna tez zauwazyc brak naklejki tuning party i czego nie widac na filmiku to brak oznaczenia pojemnosci silnika (co mi z samej "6" ) - znajdzie sie tam wkrotce napis "cuore sportivo"
Witam!
Piękna, gratuluje. I życzę szybkich i udanych poprawek Mam pytanko, ponieważ mam ten sam silnik to i chyba wydech ten sam.. Czy możesz mi dać linka na tłumiki końcowe pasujące do Boxera 1.6. I na co zwracać uwagę ? Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum