a skad taka opinia ze v6 wiecej pala ?ja mam opinie o v6 ze pala bardzo malo w porownaniu z moca jak i z konkurecja. benzyna trasa 8 bez problemu a 10l to juz trzeba jechac grubo powyzej 120km/h w miescie to zalezy od stylu jazdy ale spokojnie w 10 mozna sie zmiescic
opinia z własnych doświadczeń - ja jadąc bardzo oszczędnie na trasie nigdy do 8 litrów nie doszedłem silniki alfy nigdy nie należały do oszczędnych mnie to nie przeszkadza jak bym chciał oszczędne auto kupiłbym sobie vw lupo w dieslu
Taka tam wizytówka jej skromnego drugiego wcielenia:
Oprócz silnika jak na zdjęciu powyżej, w aucie wylądowała m.in. skrzynia biegów ze szperą (viscodrive). A żeby się także sprawniej zatrzymywać zainwestowałem w tarcze EBC Turbogroove i klocki Redstuff na przedniej osi.
Silnikowo i mechanicznie wszystko już gra, teraz trwa proces dopieszczania ;-)
Widziałem, że kolega Mdx też dał odpowiedź, że to 164, ale szybko się z tego wycofał i wyedytował post. Lata 88-90 - w Alfie 164 2.0 turbo był właśnie ten motor, potem wprowadzono dobrze nam znany 2.0 V6 TB.
zanim zdecydowalem sie na 155-ke moje rejony poszukiwan wozu zawezone bylo do modelu lancia dedra 2.0 turbo.. zdecydowalem sie jednak na 155
Ty teraz bedziesz mial dwa w jednym
super sprawa - wlasnosci jezdne i uzytecznosc alfki + odbicie z turbo!!
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS 16V
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-03-30, 21:33
Digit napisał/a:
Oprócz silnika jak na zdjęciu powyżej, w aucie wylądowała m.in. skrzynia biegów ze szperą (viscodrive). A żeby się także sprawniej zatrzymywać zainwestowałem w tarcze EBC Turbogroove i klocki Redstuff na przedniej osi.
Cieszę się, że Ci się udało ożywić tę 155 I to w jakim stylu
Rozmawialiśmy jakiś czas temu na chacie o Twoich planach, teraz widzę, że już zrealizowane Super!
_________________ Pozdrówki
Przemek_Docent
Alfa - there's no better way to drive i ani troche mniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum