Wysłany: 2008-03-06, 11:47 Pytanie gdzie gdzie i u kogo zrobić rozrząd w Wielkopolsce
Prosze o pomoc koledzy gdzie najlepiej i u kogo zrobić rozrząd w Wielkopolsce w mojej Gtv-ce 2.0 TS ,wolałbym omijać autoryzowany serwis chyba ze ktos poleci naprawde dobry , jesli nie w Wielkopolsce to jestem w stanie pojechac dalej byle by bylo warto i gdzie ktorys ma pewnosc co do dobrego wykonania, z góry wielkie dzieki za każda odpowiedz
Pozdr.
Witam kolegę z WLKP.
Jeśli chcesz mieć zrobiony dobrze rozrząd to proponuję albo ASO Nagórski (ale tam jest drogo) albo warsztat Kotowicza (nie ma ASO ale jest naprawdę dobry, ja u niego od paru lat robię swoja belle).
Wiem że godny polecenia jest AUTIM na ul. Warszawskiej, ale z ich usług jak do tej pory nie korzystałem.
Jeśli będziesz chciał dokładne namiary na któryś warsztat to pisz na PW.
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Zapraszam do Turku (masz do mnie 40 km). Mam dobrego mechanika. Robił mi rozrząd jak miałem Twin Sparka. Może nie jest najtańszy, ale auto chodziło idealnie. Przy 1.6 za wymianę rozrządu, łacznie z Wariatem, olejem i robocizną, zapłaciłem ok 1200 zł.
Jakby co to pisz na PW
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2008-03-09, 22:39, w całości zmieniany 1 raz
Dziękuje raz jeszcze koledzy , jutro jestem umówiony z kolesiem który sie zajmuje tylko Alfami i zobaczymy co wyjdzie z rozmowy a jak nie odezwe sie do któregoś z was
Pozdrawiam
Więc udało mi sie zdobyć namiary do kogoś kto pracuje w serwisie Fiata i tam zajmuje sie wyłacznie Alfami , wieć koszt części wyniósł mnie około 740 zł bez wariatora i pompy wodnej których nie wymieniałem gdyż facet uznał ze są dobre i nie tylko od niego sie dowiedziałem ze wymiana wariatora np to chwyt serwisów i mechaników gdyz jesli jest dobry to nie ma potrzeby jego wymiany a jesli za jakis czas siadzie nie trzeba wymieniac ponownie rozrządu ( nie mówie ze zle wszystko wymienic bo wtedy ma sie na jakis czas spokoj ale ja jestem zdania ze jak cos narazie działo to... wiec u mnie narazie staneło na tym , czekam jeszcze na jeden pasek do wałka wyrównowazającego i jednym kołem zębatym i wtedy poczuje ulge ze to co wazniejsze wymieniłem , jesli ktos by potrzebował namiar bo np mieszka gdzies w okolicy to chetnie sie podziele , pozdrawiam
PS narazie jestem zadowolony ale zobacze jak wszystko juz bedzie zrobione wtedy napisze opinie ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum