Mam mały problem 156 faluje mi jak sie toczy na dojazdach do skrzyżowań itp.
Jak auto stoi i przegazuje obroty ładnie spadają do 800 i nie falują .
Co może być przyczyną??
przede wszystkim to sprawdź czy na benzynie nie masz podobnych objawów:) bo też to miałem ale to nie była wina instalacji gazowej bo na benzynie miałem to samo:)
Nie nie na benzynie jest wsio ok
było też sprawdzane na egzaminerze i jest wszystko ok.
Faluje tylko jak sie toczy jak sie juz zatrzymam to obroty sie stabilizują
ja mam zamontowany gaz prawie 3 miesiace i ten sam problem.. auto bylo regulowane nie pamietam juz ile razy, a problem ciagle jest. Sam sie zastanawiam czy to wina instalacji, czy nieporadnosc gazownika.. na benzynie wszystko jest ok.
U mnie skaczą obroty jak dam na luz albo zatrzymam się na światłach.Na benzynie o wiele bardziej niz na gazie. W większości przypadków obroty mi się stabilizują po kilkakrotnym dodaniu gazu, lecz nie zawsze to skutkuje.Myślę że to tzw. silnik krokowy, ale z racji że jest bardzo drogi narazie nie wymieniam, bo nie wiadomo czy to na pewno on, zwłaszcza że niepotrzebnie przez to wymieniałem już przepływomierz.
A czyściłeś przepustnice??
jak tak miałem zanim wyczyscilem
A na lpg zmieniono mi doloty w kolektorach teraz gaz jest podawany prawie przy zaworach
Jasne że czyściłem.Wychodzi na to,że u mnie to krokowiec, bo na benzynie mam jeszcze gorzej.Tyle że jest zbyt drogi więc narazie nie wymieniam jak nie mam pewności.
ja mam zamontowany gaz prawie 3 miesiace i ten sam problem.. auto bylo regulowane nie pamietam juz ile razy, a problem ciagle jest. Sam sie zastanawiam czy to wina instalacji, czy nieporadnosc gazownika.. na benzynie wszystko jest ok.
ten sam problem nowa instalacja okolo 2 miechy ale jeszzce nie bylem na regulacji mam nadzieje ze t ocos da... bo troche denerwuje...
ja temat zwalczylem .wymiana sondy /tylko bosch/ i czyszczenie przepustnicy .obroty sa jak przyklejone. co do falowania na lpg temat jest bardziej zlozony bo wszystko zalezy od tego jakie graty macie wsadzone tz jakie wtryski? gdzie nawiertki? jak dlugie wezyki ?itp.
u mie to wyglada w ten sposob ze jak mu dam za dozo powietrza do mieszanki lpg to własnie obroty faluja ale ja mam zupełnie inny silik i instalacje !!>>>:)
_________________ pozdrowka dla wszystkich alfaholicow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum