Gdzieś już pisałem na ten temat, ale nie mogę znaleźć tego postu. Poza tym to raczej zakrawa na tuning, więc piszę tutaj.
Otóż, gdyby ktoś był zainteresowany, to znalazłem aluminiowe rygielki na allegro, które pasują do AR 156 jak ulał i co więcej nie jest to jakiś olbrzymi wydatek, bo zaledwie 8zł sztuka. Podczas gdy te dedykowane do AR 156 kosztują chyba 17zł/szt.
Jeśli ktoś będzie zainteresowany, to wkleję link do aukcji.
Pozdrawiam.
- Rafał
Alces,
ja jestem zainteresowany rygelkami. wrzucisz jakies foto albo linka do aukcji??
a gdzie ty widziałes dedykowane metalowe rygielki do AR w ogole??
nigdy nie trafiłem. Novitec ma w ofercie za 25 euro za komplet.
Chora cena
no własie te noviteci są kozackie, mają logo ar, ale ta cena to rzeczywiscie agresja! u nas takich sie nie kupi????
_________________ Planujemy wyjazd na Nurburgring - najbardziej wymagający tor świata, zarazem motoryzacyjny CUD ŚWIATA, info w dziale ZLOTY/SPOTKANIA!!
Wykrecasz stare -> wkrecasz nowe
Wystarczy nieco sily w paluchach
no to spoko bo raz juz wymieniałem w innym samochodzie i jak wykreciłem to mi ten drut na ktory sie wkreca rygielki uciekł mi na bok ,ale jesli tu nie ma tego problemu to dobrze skusze sie na nie
dzieki
pozdro
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
No widzisz, te do których podałeś link kosztują znacznie więcej, a są chyba identyczne z tymi które ja zaproponowałem, a cena jest niemal przez połowę mniejsza.
Jeśli chodzi o te dedykowane, to Sylwia ma w swojej AR i fakt - mają na czubku wygrawerowane logo AR, no, ale cena...
ja póki co zadowolę się tymi z aukcji i tak są o niebo lepsze o od oryginalnych plastyków.
Pozdrawiam.
- Rafał
No widzisz, te do których podałeś link kosztują znacznie więcej, a są chyba identyczne z tymi które ja zaproponowałem, a cena jest niemal przez połowę mniejsza.
Jeśli chodzi o te dedykowane, to Sylwia ma w swojej AR i fakt - mają na czubku wygrawerowane logo AR, no, ale cena...
ja póki co zadowolę się tymi z aukcji i tak są o niebo lepsze o od oryginalnych plastyków.
Pozdrawiam.
- Rafał
cena jest ta sam no dokładnie 20groszy tansze
14,90za 2 sztuki czyli 4szt + koszt wysyłki 6 =35zł 80gr
a tam 8zł sztuka czyli 32zł + 4przesyłka 36zł
pozro
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Pozdrawiam.
- Rafał
cena jest ta sam no dokładnie 20groszy tansze
14,90za 2 sztuki czyli 4szt + koszt wysyłki 6 =35zł 80gr
a tam 8zł sztuka czyli 32zł + 4przesyłka 36zł
pozro
hah - to pewnie niedokładnie przyjrzałem się akcji, którą podał powyżej kolega
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja rygielki zmieniłem już jakiś czas temu , dostałem w jednym z olsztyńskich sklepów. Musiałem tylko od dołu parę razy owinąć taśmą izolacyjną , bo były ciut za cieńkie i obijały się o ten plastikowy oring.
Wyglądają tak .
Przepraszam za jakość zdjęcia.
Ostatnio zmieniony przez taif 2008-02-23, 18:31, w całości zmieniany 1 raz
Alces
te z twojej aukcji pasuja idealnie??
da sięje wkręcic tak że po zablokowaniu zamka cłae się chowają??
nie latają na boki??
Mają identyczne wymiary jak te oryginalne.
Z tyłu się chowają - z przodu nie do końca, ale tak chyba ma być (chociaż nie wiem dlaczego).
Czy "latają na boki" - u mnie nie, spasowane są dosyć dobrze.
Co prawda mam tylko jeden, bo sprzedawca wysłał mi na próbę czy pasują. Sprawdzałem z przodu i z tyłu - dla mnie jest OK, więc zamówiłem cały komplet.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dokladnie - tak jest u wszystkich chociaz rowniez co to mialoby niby miec na celu??
Moze ktos ma pomysla
Przemyślenia są różnie, np. mnie przyszedło do głowy, że może dlatego, by podczas wypadku się nie skaleczyć dodatkowo.
Chociaż ciekawostką jest to, że te z przodu wystają po wciśnięciu, a te z tyłu licują się z tapicerką drzwi.
Doszedłem więc do wniosku, że te z tyłu chowają się po to by małe dzieci nie mogły otworzyć samochodu, chociaż jest przecież blokada otwierania drzwi z tyłu od wewnątrz, podobnie jak blokada otwierania tylnych szyb.
No, ale skoro pytasz o przemyślenia
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum