Wysłany: 2008-01-31, 09:55 Re: Co sie dzieje z forum??
Gofer22 napisał/a:
Witam mam pytanko co sie dzieje ze zawsze kiedy mam wolna chwile 23-24 nigdy forum nie dziala??
Mam dokładnie taki sam problem - tyle tylko, że u mnie nie działa od ok 21.00 i jest tak od kilku dni. Z tego co widzę to ten post przeczytało juz kilkadziesiąt osób ale nikt nie odpisał, więc chyba tylko my mamy ten problem.
Wczoraj jeszcze kombinowałem i wieczorem nie było szans wejść na .net i .com ale na .pl wchodziłem tylko, że działało bardzo kiepsko, nie mogłem się nawet wysłać posta. Obawiałem się, że to wina mojego kompa bądź też karty Orange, ale robiłem próby z telefonu (też w Orange) i z innego kompa z inną kartą do internetu (ale też Orange) i jest to samo, od razu wywala tak jakby w ogóle nie było strony.
Nawet dzisiaj w ciągu dnia wychodzą jakieś "błędy na stronie" gdy próbuję otwierać niektóre posty.
A może Orange nas nie lubi i zakłada jakieś blokady czasowe na ten adres???
Czy mógłby jakiś admin albo inny szefuńcio na to zerknąć?
Ja również mam problem z wejściem na forum po godz. 21.00. Z początku myślałem, że to wina komputera, ale jeden z moderatorów wyprowadził mnie z błędu - wspomniał, że to wina serwera na którym forum się znajduje. To się zaczyna robić przykre
_________________ Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Cały dzień próbowałem i gugu! Udało mi się otworzyć dopiero teraz, czyli 23.53 poprzez wpisanie: www.alfaholicy.pl
Myślę, że nasi moderatorzy mają problem do rozwiązania...
Pozdrawiam.
- Rafał
niestety mamy problem z serwerem, tzn. przekraczamy wszystkie wykupione limity i trzeba bedzie zalatwic nowy serwer co sie z tym wiaże trzeba bedzie znaleźć pieniądze na nowy, szybszy serwer z wiekszymi limitami, narazie jesli komus udaje sie wejsc na forum, moze podac innym, kombinacje która pozwoli na dostep do forum:
trzeba wejsc do C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
i wpisać w pliku HOST(otwieramy go notatnikiem-na samym koncu wpisujemy) 85.114.129.62 www.forum.alfaholicy.net
85.114.129.62 www.alfaholicy.net
niestety mamy problem z serwerem, tzn. przekraczamy wszystkie wykupione limity i trzeba bedzie zalatwic nowy serwer co sie z tym wiaże trzeba bedzie znaleźć pieniądze na nowy, szybszy serwer z wiekszymi limitami, narazie jesli komus udaje sie wejsc na forum, moze podac innym, kombinacje która pozwoli na dostep do forum:
trzeba wejsc do C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
i wpisać w pliku HOST(otwieramy go notatnikiem-na samym koncu wpisujemy) 85.114.129.62 www.forum.alfaholicy.net
85.114.129.62 www.alfaholicy.net
No, a czy nie łatwiej, tak jak wspomniałem powyżej: www.alfaholicy.pl?
Pozdrawiam.
- Rafał
Dramat! Forum wciąż nie dostępne, wpisałem DNSy na sztywno i dopiero się dostałem... ale nikogo nie ma... dramat... czuję się jak na przymusowym odwyku
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic oraz Honda Civic 1.4i EJ9
Jest Alfa Romeo 156 2.0TS Selespeed oraz wierna Honda Civic 1.4i EJ9
Problemy takie z forum już kiedyś były i chyba od tamtego czasu mam wpisane DNS. Wprawdzie pojawiła się informacja, że można usunąć, ale nie chciało mi się, a forum chodzło..
Powiem Wam, że nie zdarzyło mi się przez ostatnie 2 tygodnie nie wejść na forum.. Tylko co z tego, skoro wymarłe..
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1,8 T.S. 8V
Rocznik: 1995
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 232 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2008-02-04, 09:49
Dla mnie jest tylko jedno rozwiązanie. Zarejestrowanie oficjalne Klubu i zbiórka od członków po np. 20 zł na rok właśnie w celu wykupienia miejsca na serwerze z nielimitowanym transferem na potrzeby forum.
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum