Tylko prawda jest taka, że za 10 lat Ferrari będzie warte 50.000, a Alfa 150.000 albo i więcej.
Ferrari będzie samochodem spotykanym, a Alfa rarytasem.
Poza tym porównywanie tych samochodów uważam za głupotę. Może segment ten sam, ale nie można porównać samochodu o limitowanej liczbie egzemplarzy do produkowanych (umówmy się) "masowo". Bo przecież pojedziesz do bogatego kraju, wejdziesz do salonu Ferrari i 430-tkę zobaczysz, pomacasz, posiedzisz.. Alfy w salonie nie uświadczysz, skoro wszystkie już sprzedali..
Model: Inny
Silnik: turbo 8v
Rocznik: 1961
Wysłany: 2007-07-17, 09:32
gdybym miał kasę na 8C lub F430 to naprawdę kwestia za ile sprzedam ten samochód po kilku latach byłaby nieistotna, kupiłbym sobie ten samochód, żeby na myśl o każdej przejażdżce posrywać się w galoty
8C to niby alfa, ale wizualnie F430 dużo bardziej mi się widzi, no i jakby nei patrzeć znaczek który na na masce, tudzież w innych miejscach od dzieciństwa mi się marzy.
Swoją drogą ciekawe jak 8C jeździ, ale myślę, że F430 jest szybsze na torze.
kupiłbym sobie ten samochód, żeby na myśl o każdej przejażdżce posrywać się w galoty
I to jest myśl.
Alfista napisał/a:
cos mi sie zdaje ze taki człowieczek co kupuje 8C, ferrari tez juz ma w garazu stac
A to druga
To jest tak jak ktos kupuje sobie samochod z 5 l silnikiem, nie patrzy na ceny paliwa.
Osoba, ktora kupuje jeden z dwoch wspomnianych samochodów, kupuje je raczej z pasji. Mysle, ze fundusze spokojnie pozwalają mu na to aby kupic i ten i ten, jak to wspomniał Alfista
Model: Inny
Silnik: turbo 8v
Rocznik: 1961
Wysłany: 2007-07-24, 09:30
F430 kupił używane, jest ich na rynku całkiem sporo, 8C też będzie można tak kupić.
Jedno na mobile.de już widziałem. Rynek rządzi się swoimi prawami - jeśli ktoś ma pieniądze - kupi praktycznie wszystko.
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD+ fiat coupe 2.0 TURBO
Rocznik: 1999
Wiek: 22 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2007-07-26, 15:35
a ja mysle ze jak by bylo kogos stac na ten jeden z samochodow to wydaje mi sie stac go by bylo na oby dwa bo przeciez nikt nie sprzeda domu tesciowej i dzieci zeby zakupic wypasioną fure tylko ludzie kupujący takie samochody nie liczą sie z kasą i mają jej pod dostatkiem
_________________ alfa romeo 156 & fiat coupe 2.0 turbo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum