Witam!
Jutro prawdopodobnie będę jechał kupić Alfę sprowadzoną z zagranicy dokładnie z Holandii, ktoś wie może jaka jest procedura, jakie powinny być dokumenty oraz jak jest z tymi nowymi przepisami?
_________________ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - tu się wszystko zaczyna..
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 2003
Wysłany: 2008-01-06, 21:14
a co z tymi nowymi przepisami w styczniu? Liczy sie kiedy sciagnełes auto? Jedna alfe mam nierejestrowana a sciagnieta w roku 2007...jak to jest dokładniej? Mozecie cos przyblizyc?
Jeśli sprowadziłeś w 2007 więc obowiązują Cię stare zasady, ja rejestrowałem 4 stycznia a Alfa przyjechała z Holandii w grudniu i nie miałem żadnych problemów trzeba mieć dowód samochodu, badanie techniczne, zaświadczenie o zapłacie akcyzy, zaświadczenie o zwolnieniu z Vat, zapłacić opłatę recyklingową oraz przetłumaczyć dokumenty, tu masz link o nowych przepisach:
tylko pamietaj ze od stycznia wchodza przepisy, ze zeby zarejestrowac auto z zagranicy u nas musisz miec przeglad z kraju w ktorym kupiles.
O jakim przeglądzie mówisz? bo ja pierwszy raz słysze ze do rejestracji potrzebny jest zagraniczny przeglad.Z tego co wiem w tych krajach w ktorych sa dwie strony dowodow rejestracyjnych czyli Austria,Holandia,Niemcy,Szwecja do rejestracj potrzeba dwie strony tych dokumentów.
O jakim przeglądzie mówisz? bo ja pierwszy raz słysze ze do rejestracji potrzebny jest zagraniczny przeglad.Z tego co wiem w tych krajach w ktorych sa dwie strony dowodow rejestracyjnych czyli Austria,Holandia,Niemcy,Szwecja do rejestracj potrzeba dwie strony tych dokumentów.
ah ten pan wacek, on juz chcial voyagera rozbierac na czesci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum