Właśnie ma sprawną pompe, więc kto bije pianę, zresztą to ty wpadasz w skrajności.
_________________ Alfa Romeo 156 SportWagon 2.4 JTD (170 KM ?)
zuczek001 [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-12, 15:50
Maciek-156, Dzieki Maciek-156 bo juz zaczynałem sie martwić czemu on tak brzeczy zawsze jeszcze przez chwile po wyłączeniu silnika myslałem że cos jest nie tak ale skoro piszesz ze tak ma byc to OK! Sory za takie pytania ale to moje poczatki z Alfa JTD
zuczek001 [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-12, 19:41
Witam! Własnie znalazłem termostat do swojej Alfy 2,4 JTD termostat z dwoma czujnikami, wymieniłem wymieniłem takze czujnik temperatury a na wskazniku jak było tak i jest nadal czyli wskaznik pomiedzy 50 a ta pierwsza kreska! Poradzcie co jest?!
zuczek001 [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-12, 19:53
Dodam tylko że termostat sprawdzilem w garze z woda i początek otwarcia to ok.80-85 stopni!
Po prostu się nie przejmuj. Ja dziś jadąc do pracy (auto stało w ogrzewanym garażu) na zenątrz ok. 0C, po przejechaniu 7km na wskaźniku miałem wskazówkę na tej kresce między 50, a 90. Ale termostat o.k. bo nawet nie zdążył się otworzyć (chłodnica i rura zilmna)
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
zuczek001,
Moze masz jeszcze zapowietrzony uklad U mnie na samym poczatku tez troche wariowal wskaznik pokazujac raz za duzo raz za malo Po dwoch dniach sie uspokoil
Maciek-156,
Naprawde nie chce mi sie wierzyc ze silnik diesla tak wolno sie nagrzewa ze przy sprawnie dzialajcym termostacie otwierajacym sie tak jak u zuczek001, przy
zuczek001 napisał/a:
sprawdzilem w garze z woda i początek otwarcia to ok.80-85 stopni!
po 7 km nie mogl osiagnac temp 90 C
No chyba ze jezdzi z maks goracym nawiewem do kabiny i wentylatorem na 4
Zawsze jak jezdzilem Audi 80 B4 1.9 TDI mojej dziewczyny to mialem wrazenie ze nagrzewa sie nawet szybciej ale to moze tylko wrazenie Tak czy siak 90 C wskaznik w kabinie pokazywal
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
Ostatnio zmieniony przez Szef 2007-12-13, 15:23, w całości zmieniany 1 raz
Ogrzewanie miałem włączone na 19C i ledwo dwie kreski prędkości wentylatora, a termostat nawet się nie otworzył, chłodnica i przewody zimne - chłodnica oleju zapewnia wystarczające chłodzenie silnika M-jet
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
Gość z internetowego sklepu twierdzi, że taki:
http://www.allegro.pl/ite...ra_1_9_jtd.html
termostat pasuje do mojego silnika. Firma EPS. NIe jest jednak w stanie mi podać temp początku otwarcia i całkowitego otwarcia, twierdzi, że jest to jedynie opisane następująco: "88 C 07 K" - ale twierdzi również że skoro tewrmostat ma nr katalogowy OE taki sam, to znaczy, że parametry są odpowiednie.
Co Koledzy o tym myślą?
Sprawdzil dokladnie temperatury pokazywane na wskazniku i przez komputer Okazalo sie jednak ze wskaznik jest wyskalowany liniowo
Do reszty wnioskow kazdy musi dojsc sam
Kurde napisaelm tego posta dwa razy w roznych tematach Pomieszalo mi sie :/
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
Panowie - zglupialem - chyba od nadmiaru tych wsystkich informacji!
Jakis czs temu kolega Szef zamiescil takie podsumowanie dotyczace termostatow w TS i z podsumowania tego wynikalo ze jak wskazowka jest na 70 to termo do wymiany.
W obecnej dyskusji poruszony zostakl watek wskazan termometru wewnatrz kabiny, liniowosci irozjazdow pomiedzy wskaznikiem a stanem faktycznym. Koniec koncow wyniklo z tego ze wskaznik pokazuje w miare dokladna tepmerature i ma tendencje do liniowosci (chociaz dokladnie liniowy nie jest).
MOje pytanie zatem jest takie: co ja mam powiedziec kiedy na wskazniku mam 70 st a w zbiorniczku zmierzylem 83?
Dodam ze od wczoraj jestem wreszcie przekonany zeby wymienic termostat za namowa wielu z was (bo z tego co czytalem wielu z was tak mialo i poprawe - czyli wskazowka przed 90 - przyniosla wymianka termo na verneta z intercars).
Dzisiaj czytam ten watek i nachodza mnie watpliwosci jak to naprawde jest i przy okazji waszego sporu o wlasciwie temperatury - jaka powinna byc nominalna temperatura pracy TS'a
Bo byc moze moj problem jest nieco inny ale nie zmienia to faktu ze zmierzone 83 to i tak za malo... (prawdopodobnie oznaczaloby to ze termostat utracil swoja charakterystyke pracy i otwiera sie troche wczesniej niz powinien)
U mnie lekko za 50 wskazuje. Kupiłem właśnie Verneta za 105zł ( kolejna część tansza w zwykłym sklepie niż InerCars).Jutro zakładam, a stary powędruje do garnaka z gorącą wodą. Zobaczymy jak reaguje na wrzątek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum