Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: robak#21
2008-06-29, 22:31
GTV - jak zamontować tablice rejestracyjne?
Autor Wiadomość
dasintra 
Maniak resoraków

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
  Wysłany: 2007-11-14, 22:48   GTV - jak zamontować tablice rejestracyjne?

Mam spory problem, bowiem nie wiem w jaki sposób założyć tablice dla GTV, tak aby nie ucierpiał przez nie wygląd Belli.
W naszym pięknym kraju nie wolno jeździć bez tych z przodu, chociaż bardzo chciałbym aby gdzieś zyskać pozwolenie na coś takiego. Podobno można próbować argumentując to dostępem powietrza do komory silnika - podobno ta blaszana ohyda jest za to odpowiedzialna.
W każdym razie co radzicie w tej kwestii, żeby było ładnie i schludnie, bez wyginania blach jak musiałem zrobić to w 166.

Poniżej dwie propozycję, z czego ta druga mnie pasuje, acz nie wiem jak to w tym miejscu zamontować. Pierwsza natomiast, hmmmm............. sami zobaczcie.
"Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! Mówi się, że Alfę kupujesz sercem, nie głową".
Ostatnio zmieniony przez dasintra 2007-11-14, 22:49, w całości zmieniany 1 raz  

Alfi 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 TS
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-11-15, 00:14   

A juz sie ucieszylem, ze ktos kupil prawdziwa Alfe GTV6.

Pozdrawiam

\/ A kiedys bedzie taka \/
Ostatnio zmieniony przez Alfi 2007-11-15, 00:16, w całości zmieniany 1 raz  

Fred 
Romeo

Model: Alfa Romeo GTV
Rocznik: 1997
Wysłany: 2007-11-15, 09:53   

Przede wszystkim to ten post nie w tym dziale powinien sie znalezc. GTV a Gtv to zasadnicza różnica.

Co prawda z gory zaznaczam ze jestem ortodoxem i jesli fabryka dała tablice na środku to uwazam ze tak powinno zostac.
Wg mnie montaż jak na zdjeciu 1 jest nie do przyjecia. Tak to niech robią golfiarze ktorym sie wydaje ze dzieki temu ukryją sie przed fotoradarami.
Montaż jak na zdjeciu 2 jeszcze ujdzie ale pod warunkiem ze tablica bedzie prosto a nie po skosie ( ale ja bym tego tak nie założyl bo wiem jak grzeje sie silnik w lecie gdy sie kreci do 7000 - a w koncu silnik wazniejszy)

Osobiscie mam na srodku... i dobrze mi z tym :DDD

FRED
Ostatnio zmieniony przez Fred 2007-11-15, 09:58, w całości zmieniany 1 raz  

AR_33 
Romeo

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1.7 Boxer 16v
Rocznik: 1991
Wysłany: 2007-11-15, 10:26   

dasintra, nie od dzisiaj jesteś na forum i posty w niewłaściwych działach zakładasz <OO> <patykiem>

Tablica zamontowana tak jak ma Fred, jest OK.
Widziałem na żywca, wygląda dobrze 8)

Pozdrawiam i pytam się grzecznie kiedy pochwalisz się tym cudem :?: :wink:
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA

wera
[Usunięty]

Wysłany: 2007-11-15, 19:17   

Jedynka jest paskudna, druga Gtvka to autko kolegi qbasa :) Był w nią w Poznaniu na ALT i dyskutowaliśmy m. in. o umieszczeniu tablic rejestracyjnych. Qbas wspominał, że miał nie lada problem, aby zamontować tablicę w tym miejscu na środku w taki sposób, aby pozostała prosta (choć tu problem mogła by teoretycznie rozwiązać ramka).

Ja u siebie mam tablicę z boku od strony kierowcy, i jestem z tego rozwiązania zadowolona.

BTW.... to, co na zdjęciu stoi koło mnie, to jest GTV. My mamy Gtv ;-)
I dlatego ten post nie pasuje do tego działu :)
Zasadniczo o Gtvkach piszemy w dziale 'inne modele'

Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez wera 2007-11-15, 19:21, w całości zmieniany 2 razy  

dasintra 
Maniak resoraków

Wysłany: 2007-11-15, 20:31   

heh, dzięki za wytłumaczenie sprawy tablic i sry za niewłaściwe miejsce posta.
Obiecuję że się poprawię, a wczorajszy bład wynikł ze zmęczenia i tego, że mignęło mi GTV i natychmiast tam wlazłem.
"Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! Mówi się, że Alfę kupujesz sercem, nie głową".

wera
[Usunięty]

Wysłany: 2007-11-15, 21:18   

nic się nie stało, od tego są moderatorzy :D

a jak dylemat tablicowy? :)

dasintra 
Maniak resoraków

Wysłany: 2007-11-16, 08:31   

Jeszcze nie została rozstrzygnięta. Najpierw muszę załatwić tablice w wydziale komunikacji i wymierzyć dokladne rozmiary. Póki co bowiem poruszam się na niemieckich blachach, chyba nieco mniejsszych i wykonanych z jakiegoś fajnego, giętkiego materiału, przez co wygląda to naprawdę bardzo przyjemnie.
Najprawdopodobniej pozwolę sobie skorzystać z opcji zastosowanej przez Ciebie Wera, a to z przynajmniej kilku przyczyn. Po pierwsze identycznie mam założone w 156'tce, po drugie w 166 ojciec ma na samym środku, przez co tablica jest mocno wygięta i nie wygląda to ładnie, po trzecie - z boczku według mnie wygląda idealnie, no i z tego co widzę nie trzeba tablicy łamać, wyginać itd.
Pozwolę sobie wznowić temat gdy już odbiorę nowy dowód rejestracyjny i blachy, ale znając szybkość wszystkich urzędów jakie muszę odwiedzić, zajmnie do przynajmniej 3 tygodnie.

qbas 
Maniak resoraków

Model: Alfa Romeo GTV
Silnik: 3.0 V6 24v
Wysłany: 2007-11-16, 17:25   

wera napisał/a:
Jedynka jest paskudna, druga Gtvka to autko kolegi qbasa :) (...)

tak jest, autka się zgadzają, widzę, że kolega posłużył się moimi fotkami z tematu:

http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=2571

(tak przy okazji zachęcam Gtv-kowiczów do zaglądania i udzielenia się w tamtejszej sekcji Gtv, jest kilku aktywnych właścicieli tych aut)

co do mojej ramki to tablica jest trochę zakrzywiona na zderzaku, nie ma to wpływu na chłodzenie jak podejrzewa Fred, przynajmniej nie sprawiało mi żadnych problemów, naturalnie nie jest to fabryczne umieszczenie ale mi się wizualnie bardziej podoba niż standard (ramkę w tym miejscu już odziedziczyłem ale mam już odpowiednią ramkę na przeniesienie jest w miejsce oryginalne :) ),

ma to jednak sporą zaletę, jest to najniższy punkt auta więc jak słyszę przytarcie ramką to wiem, że muszę uważać na miskę ;) a przód siedzi niżej niż seria
Squadra di Varsavia, Ik@r #133
http://varsavia.cuoresportivo.pl
http://forzaitalia.pl

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu