z przygodami bo 200km od domku zagrzał mi sie troszke bo wentylator nie załączał no i dojechałem na krótko z zalaczonym caly czas chlodzeniem.
jeszcze jedno moja alfa strasznie kopici ale tylko na luzie i przy ruszaniu a podczas jazdy nic nie kopci zupelnie nic moze to wam podpowie cos wiecej co to moze byc a i jeszcze 75andrew155 pytales czy kopci przez bagnet jak go wyjme , moze nie bardzo ale troche dymku idze przez bagnet ale mimo takiego stanu silniczka ladnie szla choc staralem sie nie wkrecac powyżej 3,5 tys/min.
az zadziwiajace ale oleju malo wziął jak na to jak na jalowym biegu na swiatlach kopci powiem ze spokojnie dojechalby te 500km bez uzupelniania ale ja dolalem dla pewnosci ale moze by na bagnecie zeszlo z 0,5 cm
a co do tego ceramizera to do alfy go nie nalalem zle jak juz wydalem na niego te 60zł to zaleje go do Tipolota a znam go jka wlasna kieszen to zobaczymy czy dziala czy to sciema i wyzucanie kasy w bloto
Mnie jakoś ten ceramizer nie przekonał, zarówno w corsie jak i w corolli go stosowałem i efekt był żaden. w corolli wymieniłem uszczelniacze, żeby nie było że przez to niepomaga. Jak brała olej tak brała
Potwierdzam ceramizer to strata kasy pare dni temu zalałem do Tipka ceramizer, przejechałem jakies 100km i wróciłem do domku, po godzinie chcialem pojechac do sklepu przekrecam stacyjke -kreci ale muli raz drugi i nic .Dopiero za którymś razem po intensywnym naciskaniu gazy odpalił, rozgrzałem go i do tej pory jest juz ok ale przez chwile pomyslałem ze zalatwiłem silnik w Tipo i ciesze sie ze do Alfy go nie zalałem!!!
szczerze nie polecam bo nic nie pomogło a mogło tylko zaszkodzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum