Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
164 kolizja zaworow
Autor Wiadomość
paradox8
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-21, 19:10   164 kolizja zaworow

witam mam 2 pytania mam ar 164 3.0 v12 poszedl mi rozrzad wiecie ten silnik jest kolizyjny czy oplaca sie naprawa czy lepiej 2 silnik co trzeba by kupic i czy znacie jakies sklepy internetowe z czesciami do alfy wmiare tanie pozdrwaim

bassman 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 33
Wysłany: 2006-06-21, 20:11   

Przy takim wypadku trzeba rozebrac silnik i zobaczyc czy glowice sa cale i czy wlki rozrzadow nie sa wygiete, to samo dotyczy walu glownego i korbowodow nie wspominajac o ogledzinach tlokow. Zawory jesli nie popekaly to sie powyginaly - do wymiany razem z prowadnicami - popychacze tak samo - pod warunkiem ze glowica cala i nie wygieta.
Jak zawory to i gniazda nalezaloby nowe wprasowac.
Dalej to juz tylko kosmetyka ale nadal bardzo kosztowna czyba ze sie ryzykuje na uzywanych czesciach i samemu sklada.
Pozdrawiam i wspolczuje, ocen sam czy sie oplaca.

Praktyka - jest wtedy gdy wszystko dziala, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, ale nic nie dziala.

My laczymy praktyke i teorie - nic nie dziala i nie wiemy dlaczego!

Rafał 
Romeo
Prezes klubu

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0v6,24v SUPER hydroactive ,SPIDER 2.0 86r.
Rocznik: 1993
Wysłany: 2006-06-21, 20:17   

zdejmij dekle z głowic - jesli wałki sie kreca to juz niezle potem scignij miske olej. i rusz wałem---RECZNIE oczywiscie jak sie chocby rusza to juz niezle - przy jakich obrotach poszedł ci pasek jesli mniej niż 3000 to jest szansa ale bez rozbiurki głowic sie i tak nie obejdzie. jak chcesz moge popytac o uzywki w dobrym stanie!!!
pozdrowionka i konolencje!!!

paradox8
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-27, 22:08   

powiem jak to bylo zakopalem sie w blocie katowalem moja alfe troche az wreszcie poszedlem po traktor jak juz mial mnie wyciagac to odpalilem silnik zeby wspomaganie dzialalo i po 15 sek silnik zgasl bez dodawania gazu czyli obroty ok 1000 a pozniej to tylko probowalem na rozruszniku pozdr dzieki sredeczne w poniedzialek sprobuje cos rozebrac wiec bede wiedzial co i jak pozdr

Rafał 
Romeo
Prezes klubu

Wysłany: 2006-07-04, 19:33   

i jaktam cuore twojej belli???

paradox8
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-24, 14:02   

witam ja nie moge uruchomilem alfe po 6 mc wreszcie zadzialala kupilem silnik na ebay za 600 zl wsadzilem i dzała ...ła przez tydzien teraz znowu sie zwalila powiem tak
wyjechalem od kumpla jak jechalem tak jakos dziwnie mi sie skrecalo kiedownica jak by z wielkim luzem .dojechale z nastepnego dnia odpalilem odjechalem 200 m i zobaczylem czesc ok 4 cm2 od obudowy i caly olej tylko jeszcze nie wiem co to do skrzyni biegow jest przymocowana kopólka do ktorej wchodza przeguby i dziura w tej kopule a i jak go pchałem to słychac bylo trzaski co obrót kola . czy ktos wie co to sie zwalilo i ile czesci moga kosztowac

po drugie wymienilem klocki mam z czujnikami ale nadal mi sie pala kontrolki czemu przewody nie sa poprzecierane

po trzecie co jest z moim abs odpale i np 1 na 10 razy jak jade abs dziala np 1min pozniej kontrolka sie zaswieca i juz nie dziala :( dlaczego

a i jeszcze mam stary silnik ten po kolizji caly jak ktos potrzebuje czesci to oddam za darmacza piszcie co chcecie to wykrece i wysle :) mi jest on nie potrzebny

prosze o pomoc dzieki

Rafał 
Romeo
Prezes klubu

Wysłany: 2007-01-24, 16:43   

mechanizm róznicowy pewnie ci sie rozsypał w skrzyni!?
przewody ida po podłuznicach do góry- moga byc załamane na wejsciu do nich.
abs- odwieczny problem alfy 164- wilgoc we wtyczce na pompie abs przewód do czujnika na oko nie sprawdzisz tylko miernik ci to powie!
"Camelowi" wysiadły wtryski- jak masz to 2 szt chetnie od ciebie wezme dla niego - lub kupie!

paradox8
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-25, 10:57   

witam podobno siadl mi dyfer tak mechanik powiedzial ale gadalem z nim przez telefon wiec nie wiadomo jeszcze do konca ale jezeli to czy musze kupowac cala skrzynie czy tylko dyerr (wymienic , zreperowac jakos ) i czy da sie to zrobic bez wyjmowania skrzyni

a co do wtryskow w sobote wymontuje moge wyslac za na twoj koszt za wtryski nic nie chce jak napisalem oddam za darmo to darmo napisz na pw na jaki adres pozdr

ar4me 
Dwusuwowiec

Silnik: 3.0 V6 24v QV
Wysłany: 2007-01-25, 20:05   

Jeżeli Ci się wylał olej to pewnie pękła obudowa (mógł się wysunąć sworzeń satelitów).
Pewnie skrzynia do wymiany bo pospawać nie da rady

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu