Wielkie dzieki...na ile te dane sa wiarygodne....?
A no na tyle na ile mocno wciskasz pedał gazu Jesli sie jezdzi w granicach 4 tys obrotow to faktycznie mozna liczyc ok 10 l / 100. Tyle ze Gtv zaczyna jechac dopiero od 4 tys w gore bo waży blisko 1,5 t wiec... sam sobie odpowiedz ile moze spalic przy 6-7 tys
Poza tym... kto liczy spalanie kupując takie auto?
FRED
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
Wielkie dzieki...na ile te dane sa wiarygodne....?
Poza tym... kto liczy spalanie kupując takie auto?
FRED
Ja i mój brat Crazybiczas
Problem w tym, że nie chodzi o 2.0, nawet nie o o 2.0TB lecz Bellę o wielkim, trzy litrowym sercu. Przesiadka z dotychczasowego 1.6 może w tym momencie trochę zaboleć, ale to co znalazłem jest poprostu piękne. Zakochałem się jak tylko pokazała się w oknie (monitora).
_________________ "Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! Mówi się, że Alfę kupujesz sercem, nie głową".
Rozumiem emocje:)
Natomiast nie rozumiem Waszego rozumowania... :
Jesli patrzysz na 3 litrowe V6 i chcesz je miec... to TYM BARDZIEJ nie mozesz patrzeć na spalanie tego silnika.
W innym przypadku zadusisz w nim i w sobie cuore sportivo
Licz sie ze spalaniem dwukrotnie wyższym jak w 1.6 TS
FRED
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
wera [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-24, 22:58
ja nie wstawię mojego Spritmonitora bo zniechęcę do zakupu
Od tygodnia pali 2x tyle ile powinna... po powrocie do kraju idziemy na regulację zaworów, kontrolę wtrysków i wymianę czujnika podciśnienia
Rozumiem emocje:)
Natomiast nie rozumiem Waszego rozumowania... :
Jesli patrzysz na 3 litrowe V6 i chcesz je miec... to TYM BARDZIEJ nie mozesz patrzeć na spalanie tego silnika.
W innym przypadku zadusisz w nim i w sobie cuore sportivo
Licz sie ze spalaniem dwukrotnie wyższym jak w 1.6 TS
FRED
Mnie to satysfakcjonuje. Najlepiej jak poprostu wstawkę wam zapodam. Nie wiem czemu koleś ją jeszcze na allegro trzyma, bo właściwie już sie z nim zgadałem. Dodam że na kwotę znacznie przewyższającą aktualne 15 000.
Jeśli faktycznie testy są rzetelne, to dla mnie ok.
Wera ----------> z tego co wiem, to TB ma większą potzebę spożycia paliwa niz 3.0. Wiem co to TB oznacza bo miałem okazję porównac 166 2.0 i 166 z Turbo, ale przyznam że takiej Belli piekielnej boję się trochę.
_________________ "Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! Mówi się, że Alfę kupujesz sercem, nie głową".
Piękne auto. Żałuje ze jak kupowalem swoją to nie miala 3.0 ale.. ważniejsze dla mnie bylo to ze poza pierdołami auto bylo w stanie bardzo dobrym. Teraz moze czasem brak tych... kilkudziesięciu koni... ale za to auto jezdzi a za rok.. bedzie jezdzic jeszcze lepiej ...bo frajda z jazdy tym autem jest ... bezcenna
za reszte zapłacisz .... słono
FRED
----------------------
wera [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-07, 23:20
dasintra napisał/a:
z tego co wiem, to TB ma większą potzebę spożycia paliwa niz 3.0. Wiem co to TB oznacza bo miałem okazję porównac 166 2.0 i 166 z Turbo, ale przyznam że takiej Belli piekielnej boję się trochę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum