Przepraszam za przerwy w dzialaniu forum. Wynikaja one z tego, ze ponoc za bardzo obciazamy serwer, cos im sie zawiesza i za kare blokuja nam konto. Dowiedzialem sie, ze te serwery nie wytrzymuja ogolnego obciazenia, a admini blokuja wieksze konta, zeby je odciazyc.
Jednym zdaniem - za slabe te serwery na nasze malutkie forum... Tak wiec serwer musimy zmienic. Cos wymyslimy - mysle ze do konca tego miesiaca. Jakby ktos mial mozliwosci i jakas propozycje odnosnie serwera - zapraszam na PW.
Tak jak juz mowilem i pisalem ... sprawdzcie oferte firmy www.webd.pl. Mysle ze spokojnie wystarczylo by konto webd large. Firma jest bardzo solidna. Serwery stoją w Holandii. Awarie praktycznie sie nie zdarzają a ceny mają chyba najniższe.
Od razu mowie ze nie mam z nimi zadnych układow a po prostu postawilem na ich serwerach wiele stron wlasnych i moich klientow.
FRED
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
Tak jak juz mowilem i pisalem ... sprawdzcie oferte firmy www.webd.pl.
Dobrze ze napisales, bo juz mi sie mieszalo co kto mowil i pisal... Starosc nie radosc Oferta jest ok, poczekamy, moze ktos ma jeszcze ciekawsza propozycje. Mysle ze do konca miesiaca bedziemy na nowym serwerze...
Model: Inny
Silnik: Srebrny Focus 1.6
Rocznik: 2001
Wysłany: 2007-09-05, 15:35
a może problem leży w sofcie? Ja tam się nie znam ale gdzieniegdzie można przeczytać że Przemo z wieloma dodatkowymi funkcjami mocno przeciąża serwer i nie jest to idealny skrypt pod duży ruch.
tez poczatkowo myslalem, ze to cos z przemem, ale rozmawialem ze znajomym ktory mial u nich forum na vb - www.mandrivalinux.eu i powiedzial mi, ze to normalne. tez dostawal maile, zeby sprawdzil czy w nie ma luk w skryptach i raz zniknely mu wszystkie pliki z serwera. przeniosl sie gdzies do polski i juz nie ma takich problemow. ogolnie u nich mozna kupic konta o kosmicznych parametrach za grosze, ale funkcjonuja one jak widac...
Do Tuti
A tam .. coż to ja zrobilem wielkiego ?
Wiesz dobrze ze nie znam silnika forum wiec mózgiem byłes Ty:)
No ale wazne ze dziala:)
Teraz mozemy sie zabrac za to co Fredy lubią najbardziej czyli www
FRED
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
Fred, nie wiem czy się znasz, czy nie, bo ja to już zupełny laik jestem ale Ty i Tutti macie po piwku
Forum działa i o to chodzi
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
No jestem zawiedziony, tylko taka mała wzmianka o mnie i o moich kumplach !!
bez nas by qcze wogóle by nie działało forum o czym wie Fred i Tutti
jestem naprawdę zawiedziony,
a kto wczytał bazę, a kto zrobił kodowanie, a kto wogóle pomógł ??
Przecież bez tej pomocy do dziś by to nie działało. a już gdybyście wzięli inny hosting to gwarantuję wam że byłby niezły cyrk i do dziś by to nie działało
i tylko takie podziękowania za rozwiązanie problemów, jestem naprawdę zawiedziony,
a tak na marginesie no to kupiłem domenę www.alfaholicy.pl i .........
jeszcze nie wiem co nią zrobię
hehehehehe
też byśmy poszli sobie w piątek i sobotę na piwo albo na imprezę i mieli to wszystko dupie
Ostatnio zmieniony przez amser_sl 2007-09-10, 09:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum