napisz jaka masz instalke i co robiles po wymianie reduktora
tytan18 [Usunięty]
Wysłany: 2007-06-18, 19:24 spalanie 16l na 100km
Witam nic nie robilem po wymianie reduktora tylko wizyta uu gazownika zeby sprawidzil instalacje i ustawił ja dokladnie na kompie i na analizatorze spalinn wyszlo wszytsko ok aa pali dalej jak smok moja instalka to brc zwykła
cześć
ja mam 1,7 8v i po mieście mam spalanie rzędu do 20 litrów gazu na 100km. przyznaję że nogę to mam ciężką - a że alfa idzie jak głupia to i ja daję w pedał... - ale:
ponieważ takie koszty to mnie mocno wkurzają to postanowiłem coś z tym zrobić i wylazło parę rzeczy:
1. pęknięta guma (kolanko) między przepływomierzem a kolektorem,
2. założyłem wskaźnik sondy lambda i wyszło że moja sonda lambda jest padaka - pracuje - ale podaje głupoty.
3. wymieniłem sondę - na benzynie skład mieszanki prawidłowy - na gazie mieszanka bardzo bogata.
ja mam sterownik do gazu firmy tartarini z silniczkiem krokowym który steruje dawką gazu. albo u mnie ten sterownik jest zwalony albo źle wyregulowany (nie bardzo jest gdzie w puławach wyregulować).
proponuję żebyś sobie wziął (jeśli masz instalkę z silnikiem krokowym) analogowy miernik napięcia stałego i zmierzył (albo tak podłączył ten miernik żebyś mógł obserwować jego wskazania w czasie jazdy) jakie masz napięcie na przewodzie sygnałowym od sondy w czasie pracy silnika. jeśli jest 0,7 v (w co wątpię) i wskazówka reaguje na gwałtowne ruchy przepustnicą - to wszysto z sondą jest okej. jeśli napięcie jest wyższe od 0,7 v to mieszanka bogata, jeśli poniżej to uboga. jeżeli napięcia są niższe od 0,1v lub wyższe niż 1v to sonda jest zwalona.
a ponieważ centralka z silnikiem krokowym bierze sygnał do dawkowania gazu głównie z sondy - odpowiedź czemu takie spalanie masz - już masz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum