Tak mi chodzi po głowie jedno pytanie. Komu kibicujecie oglądając wyścigi F1?
Bo ja jestem w rozterce; kibicować Kubicy w niesłusznym aucie (BMW), czy scuderii Ferrari.
Ideałem byłoby, gdyby Robert jeździł w barwach Ferrari, kto wie, może kiedyś się tego doczekamy.
Ciekaw jestem jakie są wasze odczucia związane z tym sportem.
Zdecydowanie ferrari i nie obchodzi mnie kto w tej stajni jeżdzi , nielubiłem szumachera jak jeżdził w benetonie jak przeszedł do ferrari kochałem go . Kubicę pokocham jak będzie jeżdził w " moim " zespole a tak ............ . Jestem kibicem ferrari od bardzo dawna kiedy mozliwoś ogladania formuły 1 była tylko na niemickim kanale RTL
Model: Inny
Silnik: inny
Rocznik: 2007
Wysłany: 2007-08-10, 23:20
Dawno, dawno temu jak F1 nie była jeszce sportem narodowym ( ) a transmisje można było ogladać tylko po niemiecku kibicowałem Ferrari i tak pozostało do dziś. Ale najbardziej mnie wk...wia że nagle wszyscy stali się fanami F1 i każdy kmiot spod sklepu jest znawcą. I te teksty: "a widziałes jak nasz Robercik wczoraj jechał???" No k...wa kolejny bohater narodowy po małyszu (uwielbiałem skoki do póki małysz nie zaczął wygrywać a cąła polska nie zaczeła ogladac skoków)
A teksty komentatorów
Jakby Kubice wszyscy wysmigali na trze to ci idioci i tak by wmawiali wszystkim że jechał najlepiej.
F1 jak się tylko da ogladam na obcojęzycznych kanałach bo nie moge słuchac zachwytów poje...banych komentatorów którzy prawie się spuszczają jak kubica da się wyprzedzic.
Ale mnie poniosło
_________________ Hipokryzja i konformizm cechuje wszystkie społeczności.
Ja również kibicuje Ferrari bez względu na wszystko. Co do komentatorów też się zgodze i tej całej szarańczy która się rzuciła na F1 bo Polak się ściga. Ja zresztą i tak wolę oglądać wyścigi turystyczne - DTM i WTCC- jakoś bardziej widowiskowe.
Ale najbardziej mnie wk...wia że nagle wszyscy stali się fanami F1 i każdy kmiot spod sklepu jest znawcą. I te teksty: "a widziałes jak nasz Robercik wczoraj jechał???" No k...wa kolejny bohater narodowy po małyszu (uwielbiałem skoki do póki małysz nie zaczął wygrywać a cąła polska nie zaczeła ogladac skoków)
Ja ze sportem zawsze byłem na bakier (jedyny zagrożony z WF w szkole) a moja ulubiona dyscyplina to MTB - tak przy okazji; kto wie, że polskie dziewczyny (Anna Szafraniec, Maja Włoszczowska i Magdalena Sadłecka) to światowa czołówka w kolarstwie górskim?.
F1 oglądam niejako z nostalgii za dziecięcymi czasami. Nie uważam się za znawcę ale od dziecka lubiłem ten barwny i ciekawy sport i - chyba jak każdy dzieciak - wycinałem kolorowe zdjęcia bolidów F1 z jedynego dostępnego w Polsce pisma motoryzacyjnego jakim był "Motor". To chyba właśnie "Motor" zaszczepił we mnie sympatię do włoskich samochodów i właśnie stąd ta rozterka w temacie.
Tak na zakończenie: miło, że w tym elitarnym przecież sporcie jeździ Polak - choć tak jak wspomniałem - ideałem byłoby gdyby jeździł w Ferrari. Kto wie, może w przyszłym sezonie?
kubica bedzie jezdzil w bmw, ale dla niego to dobrze, bo w przyszlym roku jest duza szansa ze bmw bedzie wygrywalo wyscigi. robert lubi wlochow, wiec pewnie chcialby kiedys jezdzic dla ferrari, ale kto by nei chcial? na razie jest za malo doswiadczony, zeby tam startowac. zwroccie uwage, ze do ferrari bierze sie ludzi, ktorzy wiedza co to walka o najwyzsze lokaty. to jego pierwszy pelny sezon w f1, spelnia oczekiwania ale rewelacyjnie to on poki co nie jezdzi. oczywiscie trzeba cieszyc sie z tego ze w kazdym wyscigu zdobywa punkty, bo taki rosberg, caly czas tula sie w srodku stawki.
jak kubica bedzie jezdzil rowno i pewnie, a bmw bedzie coraz mocniejsze to mysle, ze kiedys wyladuje tam gdzie powinnien...
przy okazji: wiedzieliscie ze legenda f1, niki lauda jezdzil kiedys w alfie? http://project34.co.uk/video/belgium78divx.avi
alfa dostarczala silniki, a reszte wykonal brabham. przez pewien czas ten team rzadzil na torach, ale inne stajnie poprosily o zmiane przepisow - zakaz stosowania wentylatorow i silniki alfy zaczely sie przegrzewac...
Ideałem byłoby, gdyby Robert jeździł w barwach Ferrari,
Na razie wyglada na to ze jezeli beda zmiany to najblizej Kubicy do Maclarena bo ponoc Alonso sie poklocil z szefami bo jest zazdrosny o Hammiltona Ponoc calkiem mozliwa jest zamiana bo Alonso ma jakichs kumpli w BMW...
To juz lekka przesada! Nie zapominaj ze to nasz rodak to raz, a dwa ze to nie jego wina ze ma partaczy a nie strategów w teamie, trzy ze wg mnie jest zajebistym kierowcą i jechał rewelacyjnie. Start to było mistrzostwo swiata i gdyby nie to ze kazali mu tak wczesnie zjechac byłoby co najmniej 4miejsce. Ja z jego jazdy jestem bardzo zadowolony, mniej z taktyki BMW, mam wrazenie ze Heidfeld jest faworyzowany.
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-08-27, 09:10
Ferrari-1 napisał/a:
Dokładnie jechał jak ciota.
jestem bardzo zadowolony z ferrari oraz jednego BMW
Najbardziej denerwuje mnie ze tyle teraz kibicow f1 sie znalazlo i kazdy wszystko wie a polskich komentatorow powiesilbym za jaja za tym bolidem kubicy cale poltorej godziny jaki to on wspanialy,jaki szybki, i jesli na okrazeniu kubica jest szybszy od kogos o chocby 0,030sekundy to zaraz komentarz:"na tym okrazeniu kubicy byl szybszy od..."a jesli cos spie....oli i jest wolniejszy o 0,7sekundy to komentarz:"tym razem jednak ... byl troszke szybszy od kubicy..."
wole chyba ogladac w innym jezyku
przepraszam-ponioslo mnie
Ostatnio zmieniony przez AlfaFAN 2007-08-27, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
I co z tego??? Jechał jak ciota i narodowośc tego nie zmieni.
Jest jeszcze kultura prawdziwego kibica.
Jeden obrzuci obelgami i kamieniami swoją ulubioną druzyne jak jej nie idzie a inny bedzie z nią na dobre i na złe. Dlatego nie chodze juz na mecze piłkarskie bo zygac mi sie chce jak widze co ludzie wyprawiają, lepiej chodzic na siatke albo hokej.
No coz ja kibicuje Kubicy, BMW nie. Od czasu jak ogladam F1 kibicowałem Ferrari niezaleznie kto tam jezdził , wczesniej A.Sennie, mam nadzieje ze Masa teraz godnie go zastąpi.
co prawda jest to dzial gdzie ponoc wszystko wolno ale prosze stosowac sie do regulaminu i zasad ogolnie przyjetych ze wykropkowujemy slowa ogolnie uwazane za obelzywe lub nieprzyzwoite.
Ostatnio zmieniony przez piotriix 2007-08-27, 17:09, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum