Witam i proszę o pomoc...
Poszła mi głowica (po przegrzaniu) i mam problem..
Naprawa samej głowicy to ok. 2000 pln i w związku z tym pytanie - czy jest możliwość że do turbawki podejdzie głowica ze zwykłego 1.8
A jeżeli tak to prosiłbym o namiary na takową...
Dzięki za wszelkie sugestie
Witam i proszę o pomoc...
Naprawa samej głowicy to ok. 2000 pln i w związku z tym pytanie - czy jest możliwość że do turbawki podejdzie głowica ze zwykłego 1.8
Dzięki za wszelkie sugestie
Co to za kombinacje , napewno nie pasuje a jeśli nawet założysz to pierdnie po mocnej przygazówce
Z tego co pamietam tamta głowica wczesniej już była spawana ale po spawaniu wszystko było OK , musiał pewnie mocno przegrzac silniczek i głowica wczesniej spawana tego nie wytrzymała . W tych silnikach trzeba wyjać zawór z termostatu i założyc większego przekroju trójnik który jest w układzie chłodzenia bo on się ciagle przytyka i temperatura rosnie , ja to już przerabiałem
[quote="paweł"]Witam i proszę o pomoc...
Dzięki za wszelkie sugestie[/quote]
Mam nadzieję, że nie masz tam gazu...
_________________ Pozdrawiam,
Włodek z Poznania
AR 75 1.8 carb.'85 rosso Alfa
AR 156 2.5 V6'01 blu cosmo
ex AR 147 1.6 TS 16V'01 blu inca (3 lata)
ex AR 156 1.6 TS 16V'99 azzurro Tazio (1 rok)
IK@R # 1094
www.pyrateam.cuoresportivo.pl www.cuoresportivo.pl
Każdy kto usłyszy słowo przegrzanie odrazu ma na mysli Gówniany Gaz ale te silniki maja tendencje do przegrzania i przepalenia uszczelki pod głowicą nawet bez wszendobylskiego gazu
Jeśli masz na myśli turbo, to być może. Choć wiem raczej o tym, że tendencję do przegrzewania mają turbiny. Jednak jeśli chodzi o samą rzędową czwórkę, to jest to silnik o doskonałym balansie cieplnym. Nawet dziś. A może raczej szczególnie dziś w erze takich silników jakie się dziś robi
Włodek z Poznania
IK@R # 1094
Miałem dwa egzemplarze 1.8 Turbo i o przepaleniu yszczelek pod głowicą wiem az za dużo , napewno przegrzewanie się silnika jest spowodowane przez turbinę która jest chłodzona równiez płynem z układu chłodzenia
Ponoć żelazną zasadą po nawet nieco tylko ostrzejszej jeździe jest zostawienie na 1-2 minuty samochodu na chodzie przed wyłączeniem silnika. Kilku znajomych zaleca to też do V6 tb
Włodek z Poznania
IK@R # 1094
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum