mnie nie interesuje lepsze gorsze tylko ładniejsze brzydsze
W tej kwestii nie można polemizować, gust każdy ma inny
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Dokładnie jeden woli teściową drugi synową też sie ciesze że każdy ma inny gust było by kiepsko jak by wszyscy posiadali alfy bo nie był by to unikat dla indywidualistów
Jeszcze jedna sprawa sami jesteśmy jak widać uprzedzeni do niektórych samochodów nawet nimi nie jeżdżąc to nie powinniśmy się dziwić że inni są uprzedzeni do alf.
_________________ była 146 1,4TS potem 156 1,8 TS a teraz 156 2,4 JTD
są również inne tanie opcje między butami a koreańskim autem
osobiście bardzo lubię starsze samochody ale mające coś w sobie i nie miałbym zadnych problemów ze znalezieniem sobie czegoś taniego a jednocześnie nieco bardziej kultowego niż cokolwiek made in korea
Zgadzam się z Tobą. Ale wielu ludzi patrzy na rocznik. Tylko nie którzy za bardzo, rocznik to dla mnie sprawa .... któraś tam z ostatnich. Bardziej mnie rocznik interesuje jak częsci kupuje. Znam faceta który jak kupił wóz z roku 2002 to go duma rozpierała, że ma najlepsiejsze auto na dzielni bo jedne z nowszych- ale tu szczelina, tam dwie, konstrukcja słaba- ogólnie auto po zdrowym dzwonie i do tego źle zrobione- ale wiecie...rocznik sie liczy.
I tacy ludzie właśnie będą kupować koreańce- bo rocznik za niskie pieniądze. Ja też wolał bym łyknąć auto z początku lat 90ych bądź nawet 80ych- zreszta kariere zaczynałem na 30o letnim Audi i żadnego zabytku sie teraz nie boje.
Myślę ze Hyundai/Kia i tak już wystarczająco wiele osiągnął:pozycja Hyundaia na rynku Amerykańskim,popularność modeli Coupe czy Sorento,interesujący nowe modele klasy kompakt cee'd i i30 .
Myślę ze niektórym po prostu brakuje wiedzy na temat koreańskiej motoryzacji a swoją dotychczasową wiedzę opierają na zasłyszanych opiniach osób które nigdy nie posiadały żadnego kontaktu z autami marki Hyundai/Kia.
P.S. Uważam że właściciel Hyundai Coupe nie powinien czuć się gorszym stawiając swoje auto na parkingu koło Alfy Romeo GT/(to jest tak apropo tego że auta koreanskie nie posiadaja zadnej stylistyki)
116kony silnik 1.6 najmniejszy z możliwych,aczkolwiek 2,7 v6 również nie poraża mocą
Masz racje sprawa stylistyki to kwestia gustu,jedni wola blondynki inni rude a jeszcze inni brunetów:)
Jednak w moim garażu prędzej stanie Hyundai niż BMW,VW lub inny niemiecki wóz z prostego powodu w moich okolicach mniej jest Hyundai i wole sie wyróżniać w koreańskim aucie niż stawiać kolejnego pacerwagona w rzędzie kilku innych.
Będę bronił koreanczyków,natomiast sam nigdy nie kupie niemieckiego auta(chyba że bedzie to Porsche z boxerem pod maską).
Ja tam jednak już bym wziął niemieckie auto- ale jeśli już to BMW- bo mimo wszystko lubie napęd na tył i to BMka z tego starego miotu- najlepiej jakiś rekin albo stare M6- kwintesencja BMW. Koreańca bym niechciał z bliżej nieokreślonego powodu- chyba poprostu mam awersje do wszystkich azjatyckich wozów.
Osobiście nie uważam, że niemieckie samochody są złe. Są po prostu za drogie w stosunku do innych marek. Dzisiaj w autokomisie widziałem Alfe 166 2,4 JTD za 21 000 + opłaty 1300 za tą cenie w tej klasie za auto niemieckie trzeba dać o 30% więcej kasy. Pytanie dlaczego.
Osobiscie jesli mialbym wybierac pod katem stylistyki i awaryjnosci miedzy autami:
-niemieckimi
-koreanskimi
-japonskimi
-francuskimi
...wybralbym japonskie, jakos japoncy pokazali wielokrotnie ze potrafia zrobic i malo awaryjne i dosc ladne auta, czego nie mozna powiedziec i niemcach,koreancach czy francuzach...tamtym zawsze czegos brak
Ja jak jechałem Avensis to myślałem że zaziewam się na śmierć. Dla mnie sie liczą uczucia za kółkiem- ma być tak, że nawet jak zmęczony wsiadam do auta to wysiadam ożywiony. Dlatego mam średnie podejście do japońców. Ty stawiasz na stylistyke a ja na emocje.
hahaha ale ja żartowałem , przecież nie podobają mi się bezduszne made in japan
A MAZDA RX8 też jest beeee
IK@R_1886
Dzisiaj się dowiedziałem ze moja koleżanka kupiła sobie VW golf 4 1,4 benzyna. Jej sie podoba. Wie jakie ja mam zdanie na temat VW ale grzecznościowo jej powiedziałem, że ładny i w ogóle bo ma klime i ciezko coś wymyślić by powiedzieć dobrze o VW. Za ta kase miała by alfe 166 2,4 JTD
a po co? paskudna jest....
Mazda RX... jest ciekawa technicznie, ale stylistycznie nijaka.... choc silno sie na ekstrawagancje od samego poczatku. No, powiedzmy pierwsze RX7 jeszcze jako taki mi sie podobaja
No i silnik o brzmieniu odkurzacza... to nie dla mnie.
No, powiedzmy pierwsze RX7 jeszcze jako taki mi sie podobaja
Ja też preferuję klasyki, ale gadaliśmy o nowych autkach
IK@R_1886
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-08-09, 17:42
Ja mialem stycznosc z oplem-kolega ma corse b 7lat i jak narazie to leje benzyne i jezdzi bez zadnych problemow.Wiadomo ze wymienia czesci ktore sie zuzywaja ale zeby tak bez uprzedzenia stanela na drodze to nigdy.
I nie rozumiem waszego podejscia do BMW-wiadomo ze te stare trojki e36 i piatki to "niezbyt ladne" sa i przewaznie drechy sie tym woza, ale wystarczy popatrzec juz na e46 najlepiej M3 niech ktos z Was powie ze nie kupilby tego auta..chyba tylko idiota niechcialby czasem polatac bokami bo do tego nadaje sie ta beemka najlepiej .A tak pozatym to kocham RWD choc nie pogardze FWD w wykonaniu alfy
Gdyby mnie tylko bylo stac to M3 e46 stala by u mnie w garazu.
Te nowsze modele e60, e90 i inne ktore wygladaja nijak sa na przegranej pozycji za wyglad
na drugim miejscu mam alfe 145 2,0TS
A czego bym nie kupil to napewno zadnego golfa ani wogule ww, audi tez niema szans.
Jest jeszcze ferrari ale to juz tylko marzenia-nie do spelnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum