Miejsce trochę niefortunne- tak jak pisze fr33 filtr może szybko "łapać" kurz, wodę itd. A poza tym rury dolotu powinny być dokładnie obliczone ,żeby nie pogorszyć osiagów. Masz to skalkulowane czy tak na oko?
_________________ Ik@r 1111
AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
AR 145 2.0 TS 2008-...
co masz na mysli piszac to?? ja wiem ze krytykowac latwo ale jak zalozycie stozek w innym lepszym miejscu to pokazcie chetnie zobacze tez inny pomysl i napewno nie powiem ze macie zle. Ja poprostu zrobilem tak zeby bylo maksymalnie daleko od silnika i nie lapalo cieplego powietrza i zeby powietrze z latwoscia moglo doleciec do stozka. Kurz lapie kazdy stozek mysle nie zaleznie od tego gdzie jest a jak bedzie z woda to najwyzej sie wyplucze troche z brudu bo woda do silnika po tej pionowej rurce napewno nie poleci, a jesli nawet to takie ilosci ze przy naszym i tak chrzczonym paliwie nic nie zrobi
ależ ja wcale nie krytykuję, sam mam filtr stozkowy zamontowany normalnie pod maską i jest Ok, a chodziło mi o to żeby nie było zbyt dużego wtłaczania powietrza do filtra podczas jazdy.
i w czym by mi przeszkadzalo to powietrze?? przy tej dlugosci raczej watpie zeby tam samo z siebie dolecialo nawet jakbym jezdzil non stop 170 a gazu nie mam wiec mi plomyk nie zgasnie
a to zrobilem dzisiaj bo nudzilo mi sie bo nie doszla jeszcze zadna paczka a kolanek gumowych nie moglem znalezc.
Tu zamiast pierwotnego sznurka trzymajacego dolot ladna lapa ;]
_zagiel_, nie tak się montuje filtr stożkowy
Filtr powinien znajdować się tam gdzie była puszka orginalnego filtra +- 10 cm. A dolot powinien zapewnić świerze i chłodne powietrze. Miejsce wybrałeś dobre tylko że nie dla filtra, z tego miejsca najlepiej podawać powietrze. Przy tak długim odcinku pomiędzy filtrem a silnikiem przesunołeś moment obrotowy tak nisko że prawdopodobnie będziesz miał problemy na wyrzszych obrotach (może być o wiele słabszy niż do tej pory). Sam mam założony stożek i bardzo sobię chwale , ale trzeba pamiętać że pewne elementy silnika są ze sobą powiązane i zbyt gwałtowne zmiany mają wpływ na parametry i pracę całego silnika
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
No i Perelka ma kolejna siostre bo tamta gdzies poszla ;] sie rozczesciowala znaczy sie i ta tez jest na czesci jutro moze beda jakies fotki w bazarze. A moja z niej dostanie halogeny, tapicerke, nakladki na progi, el regulacje swiatel, deske z nowymi przyciskami i co mi sie wymysli a reszte mam na sprzedanie ;]
Dawno nie bylo fotek wiec beda dzisiejsze w mycia. Zdjecia w obecnym stanie z brzydkimi zimowkami bleh ale w towarzystwie gadzetow alfaholikow.
Aha zamontowalem dzis tez antene od CB RADIA ale teraz czekam na samo radio wiec jak skoncze zrobie fotki co i jak jest zalozone moze ktos to wykozysta u siebie :] antene juz troche na zdjeciach widac
na poczatek kartka z hamowni ;] dla wyjasnienia alfa ma 16 lat i okolo 200 tys km przejechane i nie sadze zeby byl jakis remont silnika (co pewnie sie zmieni)
a tu skonczony stozek ;] moze nie do konca bo pewnie bedzie trzeba jeszcze wymienic ta gume zeby nie bylo w niej zawirowan powietrza
a tu fotka z JURA PARKU w SOLCU KUJAWSKIM bo nam otworzyli dinozaury
a no i bym zapomnial jeszcze filmik zegarka w alfie ;]
Widzę,ze kupiłeś takie same amortyzatory jak ja- podczas próby montażu mała niespodzianka- okazało się, że tych amorkach zwężenie nad tłokiem ma fi 16 mm a do mojej 33 powinny być fi 12 mm. Sprzedałem je delej...
Sprawdz u siebie.
_________________ Ik@r 1111
AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
AR 145 2.0 TS 2008-...
Ostatnio zmieniony przez williamdrake 2008-05-09, 15:46, w całości zmieniany 1 raz
No to te z promocji w tesco jeszcze nie patrzylem ale sprzedawac nie bede najwyzej bedzie trzeba usunac nadwyzke materialu (miejmy nadzieje ze sie da ) i sie dopasuje ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum