co mozecie powiedziec o instalacji lpi vialle (5 generacja wtrysk gazu cieklego) czy ma ktos taka w swoim autku? jak ona sie sprawdza? prosze o informacje
Witam ja posiadam 156 2,5 V6 24v z 2001r i mam zamontowany gaz STAG 300 i naprawdę jestem zadowolony. Osiągi się nie zmieniły a nawet zwiększyły a spalanie pozostało takie same jak na benzynie tylko że gazu a wiadomo że cenna gazu do benzyny to przez PÓŁ
Witam ja posiadam 156 2,5 V6 24v z 2001r i mam zamontowany gaz STAG 300 i naprawdę jestem zadowolony. Osiągi się nie zmieniły a nawet zwiększyły a spalanie pozostało takie same jak na benzynie tylko że gazu a wiadomo że cenna gazu do benzyny to przez PÓŁ
Dominik napisz coś więcej o instalacji którą masz zamontowaną:jakie wtryskiwacze gazu,reduktor itd.Ponieważ znaczenie ma cała konfiguracja a nie tylko jaki jest sterownik.
polecam stronę a co do staga to słyszałem dobre opinie i do R jak i V6 tek. Duża możliwość regulacji z kompa.
A ja dzis pytalem gazownika i mowil ze lubia sie pierdzielic ale dokladnie co nie wiem...
Jakie sa koszty zamontowania takiego STAGa 300 na dobrych wtryskiwaczach do V6??
zadzwoniłem do dystrybutora z Rawy Mazowieckiej i cena instalacji opartej na STAG 300 waha się ok 2 tyś zł. W skład wchodzi reduktor (niestety do 200KM - nie pamiętam jakiej firmy) i listwa wtryskowa (Koltec lub Rail) + elektronika.
A więc jak co to można zamówić STAGA 300 z listwą bez reduktora (no i butli też ) za ok 1500 zł. Potem noc spędzona pod autem i instalacja gra
Tego STAG 50 albo 150 to ja mam w Terrano II 2,4i i non stop sa problemy...
W chwili obecnej nie chce sie nawet przelaczyc na LPG...non stop jakies regulacje
Ja problemów raczej nie mam ze samym stagiem ale profilaktycznie ograniczyłem jego możliwości do minimum zostawiając tylko emulator. Generalnie z instalacjami to nie jest taka różowa sprawa, czy to będzie ta czy inna - zawsze trafi się przypadek krytyczny że coś będzie inaczej niż się tego można spodziewać. A jaki problem sponiewierał twoją Terranówkę
Juz wiem ze mam STAGa 50 i non stop mi fisiuje.
Zakladany byl w jednym z najlepszyych zakladow montujacych LPG na Dolnym Slasku w SPARKO ale niestety im cos nie wyszlo...
A pytalem sie kilka razy, sekwencja nie jest wymagana??
Nie, nie ma takiej potrzeby...
hehe, no może na wejściu panowie chcieli "pójść na rękę" aby się nie wykeszować za mocno i wyszło co wyszło, tak prawdę mówiąc to u siebie włożyłbym sekwencję gdybym miał na to środki. Nie wiem jak w Terrano ale wiele zależy od układu zapłonowego, np typowe dla vanosów BMW były strzały w kolektor na 2 gen. i problemy z regulacją może u ciebie jest podobnie. Jak chcesz coś poprawić jeśli chodzi o regulacje to odłącz silnik krokowy przy 2000-3000 obr i tak zostaw. zobacz co się zmieni (stag wtedy nie działa).
Dzis bylem u gazownika z Terrano II i co sie okazuje, bawil sie dosc dlugo, sprawdzal, a on w ogole nie chcial sie przelaczac po odpaleniu z benzyny na LPG.
Po odpieciu aku cos chwycilo ale na chwile.
Gazownik nie mial za duzo czasu, zamontowal mi nowy STAG 50 i pozniej troche nim posmigalem i dzialalo bez zarzutu.
Czyzbym musial to gowno wymienic??
Co dokladnie zrobic z tym silniczkiem krokowym??
jesli teraz jest ok, to możesz pośmigać, jak się coś zacznie dławić czy dusić albo będzie problem z przełączeniem to może być silnik krokowy. Przełączenie może następować ale jak będzie gasł to zrób tak (chyba gdzieś o tym rozprawiałem ) podnieś machę , niech chodzi na lpg, przytrzymaj przepustnicę na ok 2-3 tyś obr. i w tym momencie (nie puszczając obrotów) odłącz przewód sterujący silniczkiem krokowym. I gdyby nie emulator to cofasz się do pierwszej generacji ale zazwyczaj to pomaga bo odpada problem ze sterowaniem ilości gazu przez zacinający się silniczek. Nie jest to idealne rozwiązanie ale u mnie i u wielu pomogło. Jeśli jest problem z elektryką to już wina albo gazownika albo trafiłeś na wadliwy a sterownik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum