Witam.
Powiedzcie mi prosze gdzie znajduje sie zbiornik czynnika chłodzącego w Alfie 146 2.0 Ti 16V kod silnika: 67.204. Dzisiaj mi chyba padła klima bo przestała chłodzić, silnik zaczął chodzić nierówno na wolnych obrotach, oczywiście przy włączonej klimie. No i czy napełnia sie zbiornik czy wymieniają na nowy oraz oczywiście ile to kosztuje i dlaczego tak drogo
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Z ta usterką musisz podjechać do warsztatu zajmującego się klimatyzacją sam tu nic nie poradzisz i raczej się do tego nie dotykaj .
Wcale nie mam zamiaru sie do tego sam zabierać i to raczej nie jest żadna usterka tylko klima poprostu jest pusta i trzeba ją napelnić ale jeżeli ktoś wie gdzie jest ten zbiornik z chłodziwem to bede wdzięczny za info w razie gdyby jakiś mechanik w warsztacie nie wiedział gdzie takowy sie znajduje...
jesli Ci ulotnil sie tylko gaz to napelnia Ci za jakie 150 zl.. ja tyle placilem w zeszlym roku lacznie ze sprawdzeniem szczelnosci ukladu, smarowaniem i napelnieniem...
jak otworzysz maske to patrz w dol. blizej lewej niz prawej bedziesz mial zaworek albo dwa - taka czarna nakretke na srebrnej, chudej rurce.
wepchnij cos w dziurke tej nakretki, albo ja odkrec i bedzie takie cos do naciskania jak w kolach - nie pamietam jak to bylo najlepiej najpierw sprobuj wcisnac cos w dziurke, a jak nie bedzie zaworka to odkrec.
jak nie bedzie psikac to na bank czynnika nie ma, a jak psikac to tez moze nie byc - u mnie tak bylo.
u mnie nabicie czynnika chlodzacego, wymiana oleju, farba uv kosztowala 250 zl - ASO seata w goleniowie. bylo to rok temu w strasznie upalny lipiec, a teraz znowu wieje cieplem... najlepiej nabij i za tydzien jedz zeby Ci sprawdzili czy gdzies Ci ta farba uciekla, zebys nie musial za rok znowu kasy wydawac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum