Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Klima padła AR 146 2.0
Autor Wiadomość
Proteus
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-17, 18:41   Klima padła AR 146 2.0

Witam.
Powiedzcie mi prosze gdzie znajduje sie zbiornik czynnika chłodzącego w Alfie 146 2.0 Ti 16V kod silnika: 67.204. Dzisiaj mi chyba padła klima bo przestała chłodzić, silnik zaczął chodzić nierówno na wolnych obrotach, oczywiście przy włączonej klimie. No i czy napełnia sie zbiornik czy wymieniają na nowy oraz oczywiście ile to kosztuje i dlaczego tak drogo :D :D
Z góry dzięki za podpowiedzi.

75andrew155 
Romeo

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Ostrzeżeń:
 2/10/15
Wysłany: 2007-04-17, 19:29   

Z ta usterką musisz podjechać do warsztatu zajmującego się klimatyzacją sam tu nic nie poradzisz i raczej się do tego nie dotykaj .

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Gullietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Proteus
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-17, 20:22   

75andrew155 napisał/a:
Z ta usterką musisz podjechać do warsztatu zajmującego się klimatyzacją sam tu nic nie poradzisz i raczej się do tego nie dotykaj .

Wcale nie mam zamiaru sie do tego sam zabierać i to raczej nie jest żadna usterka tylko klima poprostu jest pusta i trzeba ją napelnić ale jeżeli ktoś wie gdzie jest ten zbiornik z chłodziwem to bede wdzięczny za info w razie gdyby jakiś mechanik w warsztacie nie wiedział gdzie takowy sie znajduje... :?: :shock:

zwiezu 
Ogier

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1.9 td
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-04-17, 22:44   

jesli Ci ulotnil sie tylko gaz to napelnia Ci za jakie 150 zl.. ja tyle placilem w zeszlym roku lacznie ze sprawdzeniem szczelnosci ukladu, smarowaniem i napelnieniem...

Tuti 
Romeo

Model: Inny
Silnik: 250 cm3
Rocznik: 1988
Wysłany: 2007-04-17, 22:49   

jak otworzysz maske to patrz w dol. blizej lewej niz prawej bedziesz mial zaworek albo dwa - taka czarna nakretke na srebrnej, chudej rurce.
wepchnij cos w dziurke tej nakretki, albo ja odkrec i bedzie takie cos do naciskania jak w kolach - nie pamietam jak to bylo :) najlepiej najpierw sprobuj wcisnac cos w dziurke, a jak nie bedzie zaworka to odkrec.
jak nie bedzie psikac to na bank czynnika nie ma, a jak psikac to tez moze nie byc - u mnie tak bylo.
u mnie nabicie czynnika chlodzacego, wymiana oleju, farba uv kosztowala 250 zl - ASO seata w goleniowie. bylo to rok temu w strasznie upalny lipiec, a teraz znowu wieje cieplem... najlepiej nabij i za tydzien jedz zeby Ci sprawdzili czy gdzies Ci ta farba uciekla, zebys nie musial za rok znowu kasy wydawac...

Sprzedam części do AR 145 1.8 TS

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu