Hmm...
Dobra Pany! Przekaznika wlalbym uniknac - uznajamy to za ostatecznosc.
Wobec tego potrzebuje dobrego gazownika w Łodzi lub softu do mojej instalki gazowej, skad wziasc dokladne dane jaka to instalka?
Jest tam cos takiego jak tabliczki znamionowe lub cos takiego?
Pozdrawiam.
_________________ Kupie Alfe Romeo 33 4x4 kombi
Praktyka - jest wtedy gdy wszystko dziala, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, ale nic nie dziala.
My laczymy praktyke i teorie - nic nie dziala i nie wiemy dlaczego!
bassman ma taka instalke gazu w swojej Alfie, ze tylko serwis Vialle w Lodzi bedzie mu w stanie pomoc. Tak jak wczesniej napisal jest to w pelni zautomatyuzowana instalacja. Nawet ma taki fajny bajer, ze na wskazniku od paliwa pokazuje ilosc gazu w zbiorniku(jak sie jedzie na gazie)
Jak dlugo jezdzilem na gazie to byly takie objawy jak mowisz. Po przelaczeniu na benzyne slabo sie wkrecala, chodzila dosyc tępo. Ale po przejechaniu kilkunastu kilometrów wszytsko wracalo do normy. Ale dolewalem zawsze do baku wtedy takiego dodatku do czyszczenia wtrysków Shell'a.
Pamietaj Alfe leczy rura
bassman, ja mam IDENTYCZNE objawy jak u Ciebie.. widze ze temat jest juz dosc stary i moze napiszesz jak poradziles sobie z tym problemem.
tez mialem tak na gazie ze jak przelaczalem na benzyne to nie dalo sie jechac - pomogl przekaznik..
bassman napisał/a:
Zalalem polower zbiornika bena 95 oktanow na shell'u dolalem srodka STP do czyszczenia ukladow wtryskowych i paliwowych.
Jak na razie brak zauwazalnych efektow...
Jest tak:
Po odpaleniu silnik przelacza sie na gaz - i tu jest wszystko git!
Problem jest jak chce sobie pojezdzic na benie - nie rowna praca na biegu jalowym, bardo wolne wkrecanie sie na obroty (w czasie jazdy z trudem osiaga 4000 obr/min) i to po walce zpedalem gazu, jak na postoju na luzie przytrzymam jej 4000 obr/min to obroty faluja w zakresie 250 obr (regularnie) powiedzmy od 3750 do 4000 obr/min.
Jak wcisne jej w czasie jazdy do oporu to obiaw jest taki jakby za duzo powietrza dostawala w stosunku do wahy (zbyt uboga mieszanka czy jak?...).
Stetoskopem obadalem wtryski (wielopunkt) i kazdy ladnie cyka jak powienien.
co do Twojego pierwszego postu to - zrobilem TAK SAMO.. zalalem STP i bynke z shella i .. silnik stracil moc i nie chce sie szybko wkrecac na obroty.. powiedz mi - czy to ustapilo jak skonczyla Ci sie benzyna z dodatkiem i po zalaniu bez dodatku bylo dobrze? ..
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum