Jako, ze bylo juz kilka dyskusji na ten temat pozwoilem sobie je strescic. Problem najczesciej pojawia sie na niskich obrotach lub biegu jalowym. O wysokich jeszcze nie slyszalem:) Zaobserowane w silnikach Twin Spark.
Gdy faluja nam obroty nalezy:
-Przeczyscic przepustnice
Zabieg ten jest prosty. Przepustnica jest podlaczona gruba rura, ktora idzie z filtra powietrza. Jest to pierwsza metalowa czesc, zaraz po filtrze powietrza. Najlepiej odkrecic filtr powietrza, zeby rura bez problemow nam zeszla. Nastepnie odkrecic zaciski przy przeputnicy i juz widzimy przepustnice. Jest w niej miedzana klapka, ktora przy nacisniecu gazu uchyla sie w celu dostarczenia powietrza. Czesto klapka blokuje sie od nagaru oleju, co powoduje falowanie oborotow. Nalezy wyczyscic klapke, a takze miejsca z ktory mi ma kontakt szmatka z benzyna. Jednak jesli klapka sie nie blokuje przyczyny falowania obrotow nalezy szukac w innym podzespole. A jesli mimo przeczyszczenia przepustnica nadal sie blokuje, nalezy poszukac nowej.
Alfista
-Sprawdzic czujniki
Takie badanie mozna wykonac w ASO lub w Zakladzie Elektroniki Pojazdowej. Zamierzam sie wybrac, jak bede znal koszty to wyedytuje. Samemu mozna posprawdzac kable od czujnikow, jesli jakis jest uszkodzony, nalezy go zaizolowac, a nastepnie odlaczyc akumulator na chwile, podlaczyc spowrotem a nastepnie odpalic auto by pochodzilo na biegu jalowym.
Alfista, Marcino 156
-Wymienic swiece i kable wysokiego napiecia
Mozliwe, ze sie wyeksploatowaly. Koszt swiec zaczyna sie od 450 zl, wazne zeby kupowac NGK platynowe. Koszt kabli wysokiego napiecia jest dla mnie tajmenica, jak sie dowiem ile kosztuja to napisze.
Emenems
-Awaria silniczka krokowego
Czasem wystarczy go postukac.
jacooln
Jak kogos pominalem to przepraszam i prosze pisac na PW. Dziekuje tez Alfiscie za ladny opis jak wyczyscic przepustnice.
Przyczyną może też być syf w baku jak np. woda itp. W tym celu należy zakupić preparat wytrącający nieczystości z ukł. paliwowego, dostępny praktycznie na każdej stacji benzynowej, koszt ok. 10zl. Przy tankowaniu wlewamy razem z paliwem do baku i........ efekty są zdumiewające
Wiem bo sam praktykowałem!!
a jak problem z silniczkiem krokowym to zalecam do srodka wlac zwykly rozpuszczalnik i prtzeplukac to ustrojstwo czasem mozna sie zdziwic co z tego wyplynie u mnie to przypominalo herbate zeby nie powiedziec kawe nastepnie mialem urwany jeden przewod do swiec zmienilem nastepnie zmiana filtrow wszystkich mozliwych przeczyszczenie wszystkich stykow w elektronice przy silniku swiec itd nastepnie przeczyszczenie przepustnicy i co sie okazalo ??? na jedynce do 4 tys rozbujalem bryke nastepnie gaz w deske i polowa opon na asfalcie zostala niezlego kopa dostala moja furka pozdro
PS oby kazdemu tak sie zbierala jego alfa
_________________ AR 155 1.8 TS XD
[o__/::::\ 0 /::::\__o] no i to sie nazywa grill do AR 155 xD
czesci czesci czesci do alf sprzedam
Co do falowania obrotów a czasami ustawiania sie na około 2000 - "lewe powietrze" które przepuszcza zaworek odmy wkręcony w TS w przepustnicę, pomaga czyszczenie lub wymiana, koszt nowego max 50,00zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum